Vali Kadir Ekinci, Bingöl’de gerçekleşen Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı.

 

Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in Başkanlığında yapılan Bölge Yönetim Kurulu Toplantısına Vali Kadir Ekinci’nin yanı sıra Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Malatya Valisi Aydın Baruş, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Genel Meclisi Başkanları, TSO Başkanları ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu katıldı.

 

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) 2019 Ocak Mart Ayı Yönetim Kurulu Toplantısının açış konuşmasını yapan dönem başkanı Tunceli Valisi Tuncay Sonel şunları söyledi:

 

‘Fırat Kalkınma Ajansı’nın Yönetim Kurulu Toplantısını Bingöl’de yapıyoruz. Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli İlleri olarak, Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız, Oda Başkanlarımız ve İl Genel Meclis Başkanlarımız hepsi buradalar. Biz bu toplantının hem dört ilimize hem de memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. 2019 yılının ülkemize ve milletimize güzellikler getirmesini diliyoruz. Ayrıca bugün ev sahipliği yapan Bingölümüzün değerli Valisi ve Belediye Başkanına misafirperverlikleri için teşekkür ediyoruz. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.’

 

Daha sonra toplantı aşağıdaki gündem maddelerinin değerlendirilmesi ile devam etti:

1-2018 Yılı Endüstriyel Gelişim Mali Destek Programı Hakkında Bilgilendirme Yapılması

2- 2018 Yılı Fizibilite Desteği Programı Kapsamında Başvuruda Bulunulan Projelerin Değerlendirilmesi

3- 2018 Yılı Altı Aylık İç Denetim Faaliyet Raporunun Değerlendirilmesi

4- 2018 Yılı İnsan Kaynakları Raporu’ nun Değerlendirilmesi

5- Ajans Faaliyetleri Hakkında Bilgilendirme Yapılması

6-Görüşülmesinde Fayda Bulunan Diğer Konular