Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Gameşan Köyü’nde yaşayan bir adamın, görme engelli eşine uyguladığı şiddet görüntüleri sosyal medyada tepkiye neden oldu. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

BİNGÖL’DEKİ ENGELLİ DERNEKLERİNDEN TEPKİ

Yaşanan olayda şiddet gören görme engelli kadının olması, engelli derneklerinin tepkisine yol açtı. Bingöl Engelliler Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği ve Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz ve Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Mücahit Korkutata konu ile ilgili açıklama yaptı.

“ŞİDDET OLAYI BİZLERİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR”

Bingöl Engelliler Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği ve Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz; “İlimiz Karlıova ilçesine bağlı bir köyünde gerçekleşen kadına şiddet olayı bizleri derinden üzmüştür. Söz konusu insanlık dışı olay basına yansımadan haberimiz olmuş olup ilgili mercilerle iletişime geçmiştir. Ardından olayın görüntüsünün basına atmalarını sağladık. Olay ile ilgili Aile ve çalışma bakanımız Sayın Zehra zümrüt Selçuk Hanım efendi yaptığı açıklamada bu olayın takipçisi olacakları belirtmiş ve bizi sevindirmiştir. Bizde dernekler ve sendika olarak bu olayın takipçisi olacağız. Kadına şiddette kişinin Engelli olup olmamasının bir önemi olmadığını ve bu olayda mağduriyet yaşanmaması için Karlıova kaymakamlığı ve Bingöl valiliğini göreve çağırıyoruz.” dedi.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Mücahit Korkutata; “İlimizde görme engelli anneye yapılan şiddet olayı bizleri derinden üzmekle beraber harekete geçirmiştir. Ailenin uzun zamandır uğradığı şiddet olayı ile ilgili son gelişme yürekleri dağlamakla beraber vahşetin boyutunu ortaya koymuştur. Savunmasız bir anne ve çocuklarına uygulanan bu şiddetin izaha yönelik hiç bir açıklaması olamaz. Görüşme sağladığımız Bingöl Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve aile yakınları olayla ilgili baro başkanlığı ve ASP il müdürlüğünce davaların hızlı bir şekilde açıldığını, cani kocanın tutuklandığı ve aileye koruma barınma ile ilgili her türlü desteğin sağlandığını, lakin aile bu destekleri kabul etmeyerek kendi ailesi olan babasının yanına sığınarak sürecin tamamlanmasını beklediğini açık bir dille ifade etmiştir. Bizlerde Türkiye körler federasyonu Türkiye engelliler meclisi ve Türkiye engelliler konfederasyonu olmak üzere altı nokta körler derneği genel merkez ve 34 şubemiz ile konunun takipçisi olacağımızı beyan etmek isteriz. Böylesi insanlık dışı olayları esefle kınadığımızı ve karşısında duracağımızı tüm kamuoyuna ifade etmek isteriz.” dedi. HABER MERKEZİ