Belediye Başkanı Erdal Arıkan, yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele kapsamında yaya trafiğinin yoğun olduğu 15 noktaya dezenfektan otomatları yerleştirdiğini söyledi.

Koronavirüse karşı en etkili silahın ellerin temiz tutulması olduğu vurgulayan Başkan Arıkan, “Bilindiği gibi kononavirüsten korunmanın en etkili yolu, el temizliği ve kişisel hijyendir. Bu kapsamda çarşı merkezi başta olmak üzere araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu caddelerimize dezenfektan otomatlarını monta ediyoruz. Zaruri hallerde dışarı çıkan vatandaşlarımız, gündelik hayatta virüse karşı risklerden korunmak için ellerini bu otomatlarda temizleyebilecek.  Tüm otomatlar görevli personellerimizce programlı bir şekilde kontrol edilecek ve dezenfektan bittikçe ilave edilecek” dedi.

“TEDBİRLERİMİZİ ARTTIRIYORUZ”

Koronavirüs ile mücadele kapsamında kent genelinde tedbirleri arttırdıklarını kaydeden Başkan Arıkan, şunları söyledi: “İçişleri Bakanlığımızca yayınlanan tüm genelgeleri ivedili bir şekilde şehrimizde uygularken, bir yandan da belediye olarak tedbirlerimizi alıyoruz. Bu doğrultuda ortak kullanım alanları, kamu binaları başta olmak üzere tüm alanlarda dezenfekte çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu cadde ve sokaklarımızı deterjanlı sularla temizleyerek dezenfekte ediyoruz. Tüm parklarımızı dezenfekte ederek, geçici bir süreliğine kullanıma kapatıyoruz. Şehrimizin belirli noktalarındaki oturma banklarını da geçici olarak kaldırıyoruz. Bingöl Belediyesi olarak halkımızın sağlığını önemsiyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

EVDE KALIN ÇAĞRISI

65 yaş üstü vatandaşlar başta olmak üzere tüm vatandaşlara evde kalın çağrısı yapan Başkan Arıkan, “Koronavirüs ile mücadelede en etkili yöntem kendimizi izole etmektir. Tüm vatandaşlarımızdan zaruri olmadıkça dışarı çıkmamalarını bekliyoruz. Özellikle 65 yaş üstü değerli büyüklerimizin bu süreçte kendilerine son derece dikkat etmeleri gerekiyor. Ulu çınarlarımızın tüm ihtiyaçları devletimizin eliyle gideriliyor. Bu kadim topraklar tüm zorlukların üstesinden geldiği gibi bu süreci de devletiyle, milletiyle en güçlü bir şekilde atlatacaktır. Devletimizin tüm kurumları gerekli tedbirleri alarak, ekonomik paketleri hayata geçirirken, vatandaşlarımızın da sağduyu ile hareket ederek devletimizce belirlenen tüm kurallara riayet etmesi gerekiyor. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü kötülük ve musibetlerden korusun” diye konuştu. HABER MERKEZİ