HABER: YAKUP BEKLEN

 

Bingöl’de tarımın geleceğine zarar veren anız yangınları ilgililerin tüm uyarılarına rağmen devam ediyor. Bingöl merkez ve çevresinde son günlerde artan anız yangınları, doğa ve çevreyi tehdit ediyor.

 

BİR YANGIN DAHA...

Bingöl’de İtfaiye ekipleri günde 2-3 yangına müdahale ediyor. Bingöl Merkez Güveçli Köyü  kırsalında meydana gelen yangına Bingöl orman işletme müdürlüğüne ait 2 ilk müdahale aracı, 1 arazöz  ve 1 Belediyeye bağlı itfaiye aracı ile müdahale edildi. Yangın saatler süren çalışma sonucu kontrol altına alındı.

ANIZ YANGINI HEM VERİMİ DÜŞÜRÜYOR, HEMDE DOĞAYA ZARAR VERİYOR

Uzmanlar, Anız yakmanın en büyük zararının toprağa olduğunu belirtirken Her yıl anız yakılan toprakların 10-12 yıl içinde verimliliğini kaybetmekte, her anız yakılmasında toprağın 4-5 santimetrekarelik üst katmanında yararlı mikroorganizmaların yok edilmekte olduğunu ifade ediyorlar.

BU NUMARALARI ARAYIN

Anız yangınları gören vatandaşların 110 İtfaiye, 177 Orman, 155 Polis, 156 Jandarma numaralarını aramaları yangında canlı sayısı ve zararın önlenebilmesi için büyük önem arz ediyor. Anız yakanların tespit edilmesi halinde ilgili kurumlar, yakanlar hakkında cezai işlem başlatmakta.