AK Parti Bingöl Belediyesi Başkan adayı Erdal Arıkan, Kültür Merkezinde düzenlenen programda Projelerini açıkladı.

“BİNGÖL’ÜN GÖZÜ KULAĞI VE SESİ BİZDEDİR”

Lansman toplantısında konuşan İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler; “Belediye başkan adayımızla 3 aydır birlikte çalışıyoruz. 3 aydır Mahallelerde, Caddelerde, Sokaklarda, Parti Binamızda toplantılar yaptık. Şunu size net bir şekilde söyleyebilirim ki; sayın belediye başkan adayımız Mütevazı, özverili, şahsiyetli kişiliğiyle, dürüstlüğüyle, kadir şinaslığıyla, arkadaş canlılığıyla Bingöl’de inşallah bundan sonra bir Milat, bir çığır açacaktır. En önemli özelliklerinden bir tanesi arkadaş canlısı ve istişareye önem vermesi. Kibirlenme, gururlanma yoktur. Zaten Ak Parti hizmet partisidir. Bugün Bingöl’ün gözü kulağı ve sesi bizdedir. Tüm mahallerdeki herkes Ak Partinin projelerini bekliyor. Belediye başkan adayımız kendi başına bir projedir. Çünkü belediye başkan adayımız; hani reisimiz diyor ya ‘Gönül Belediyeciliği’. Belediye başkan adayımız inşallah Bu dönemde bunu tesis edecektir. Çünkü Bingöl’ün köylerinden, mahallerinden, mezralarından, ucu bucak neresi olursa olsun Ak partinin izi vardır. Ak Parti Bingöl’ün çehresini değiştirdi.” dedi.

“KİMLİKLİ BİR ŞEHİR OLUŞTURACAĞIZ.”

Bingöl Belediyesi Başkan adayı Erdal Arıkan; “Yaklaşık 3 aydır sahada toplumun nabzını tuttuk. Fikir ve görüşlere göre talep ve beklentilerini aldık. Bu anlamda çeşitli istişarelerde bulunduk. Partimiz her zaman toplumun beklenti ve taleplerine karşılık vermiştir. Bizde bu doğrultuda her zaman inşallah gayet edeceğiz. Tüm gönüllere girerek inşallah Halkımızın içinde olacağız. Belediyecilik anlayışımızın ileri seviyelere taşıyıp çok daha büyük hizmetlere imza atacağız. Hizmette adaleti, eşitliği, hakkaniyeti, öncelikle insanı ve çevreyi merkeze alıp sizlerle beraber ortak bir akılla memleketimizi yöneteceğiz. Kültür ve Sanatın öne çıktığı kimlikli bir şehir oluşturacağız. Yeni şehirleşme alanları oluştururken, yatay mimari ile planlayacağız. Çocuklarımızı binaların gölgesinde değil Çınar ağaçlarının gölgesinde inşallah geleceğe bırakacağız. Şehirleşme ile ilgili çalışmalar yapılırken tabiatla bütünleşen Aile, mahalle ve komşuluk ilişkilerini gözetip ihya eden bir yerleşim düzeni oluşturacağız. Kadınlarımı, Gençlerimiz, Çocuklarımız için çok farklı sosyal alanlar oluşturacağız. Bu çalışmaları yaparken; Kadınlardan çocuklara, yaşlılardan gençlere, sporcularına kadar hepsi için farklı sosyal yapılar oluşturacağız. İnşallah sizlerle birlikte Şehrimizi en iyi şekilde yöneteceğiz.”

“BU BİZİM ZORUMUZA GİDİYOR.”

Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek; “Projeler dörtdörtlük, aday süper.  Ak Partinin karnesine baktığımız zaman Eğitimde, Sağlıkta, Alt yapıda, Üst yapıda, Duble yollarla, Üniversiteleşmede, Havalimanıyla, Sütaş’la, Çevre yollarıyla yani o kadar çok ki aslında karşımızda çıkan muhaliflere çok güzel dersler verebilecek şekilde desteğimiz sağlam. Hiç iş yapamayan insanlar tarafından sorgulandığımız zaman bu bizim zorumuza gidiyor. ‘Bu Memlekette taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun’ diyen bir partiyiz. Başımızda öyle büyük bir başkan var ki; Mazlumların sesi, Fakir fukaranın yanında duran örnek bir lider. Maalesef şer güçleri tarafından kıskaca alınmakla beraber olayları farklı yönlere çekip sayın recep tayip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkmaya çalışan güçler var. Bu Ak gençlik ve Ak kadınlar olduğu müddetçe hiç kimsenin gücü yetmeyecek.”

‘BİNGÖL’E BAŞKAN, ERDAL ARIKAN’ DİYECEĞİZ

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz; ”Liderimiz doğru lider, Partimiz doğru parti, Adayımız doğru aday, adresimiz doğru adres. Recep Tayip Erdoğan’dan daha iyi bir lider var mı bu memlekette? Ak Partiden daha güçlü bir parti var mı bu memlekette? Erdal arıkan’dan daha iyi bir aday var mı bu memlekette? Bütün şartlar yan yana gelmiş bu durumda. Doğru lider, doğru parti, doğru aday. Allah’ın izni ile 31 Martta doğru yere mührümüzü basacağız inşallah. 31 Martta ‘Bingöl’e başkan, Erdal Arıkan’ diyeceğiz inşallah. Bir birinden güzel projeler var. Bunlar aylar süren çalışmaların neticesi. Bir kısım, geçmişten gelen ve devam eden işler.  Bir kısım ise yeni projeler. Taş üstüne taş koyan herkese saygı duyarız. Geçmişte yapılan çalışmaları alıp, daha iyiye taşıyacağız. Dünya döndükçe eksikler bitmez. Bu eksikleri tamamlayıp Bingöl’ümüzü, İnsanımızı daha iyi yerlere taşıyacağız. Ak Parti sorumluk içinde vaatlerini ortaya koymak durumda.”

Belediye Başkan Adayı Erdal Arıkan’ın Projelerini söyle sıraladı;

-ÇAPAKÇUR VADİ PROJESİ

Bingöl’ün gerdanlığı olacak Çapakçur vadisinin dere ıslahı yapılarak, Bölgesel ve yerel kalkınmaya büyük katkı sağlaması ve modern bir yapıya kavuşturulması amaçlanmaktadır. Şehrin sosyal hayatını ve ekonomisini canlandıracak projede; parklar müzikli su fıskiyeleri, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor alanları, hobi evleri, dere yakalarını birbirine bağlayan köprüler gibi birçok sosyal alan ve aktivite yer alacaktır. Bunların yanı sıra yamaç kısmında kümbet evleri, yapay şelaleler, ışıklandırmalar, ağaçlandırma ve çiçeklendirmeler ile görsel zenginlik oluşturulacaktır. Şehrimizde yaşayan insanların hayatına kalite katacağı gibi; yerli ve yabancı ziyaretçiler için bir uğrak noktası haline getirilecektir.

2-KENT MEYDANI

Kente nefes aldırıyoruz.

• Yeşil dokusu ve modern görünümüyle bir kent meydanı inşa edeceğiz.

• Mevcut hükümet konağımız yıkılarak şehrimize nefes aldırılacak.

• Meydan; yürüyüş yolları, ağaçlandırma, ışıklandırma ve sosyal donatılarıyla şehrimize değer katacaktır.

• Meydanımızın altı çok katlı otopark olarak düzenlenecektir.

• Otopark sorununun çözülmesi ile birlikte halkımızın temel önceliklerinden biri olan trafiği de rahatlatmış olacağız.

• Ayrıca İl Özel İdare binası ve lojmanları yıkılarak kent meydanının devamı olacak şekilde düzenlenecektir.

3-GÜLBAHAR BARAJI ŞEYH AHMET TEPESİ 3 DSİ PARKI

Şehrimize yakın bir mesafede olan Gülbahar barajı büyük bir mesire alanına dönüştürülecektir.

• Mesire alanımızda farklı kesimlerden ve yaşlardan insanımıza hizmet verilebilecek alt yapılar oluşturulacaktır.

• Ayrıca Şeyh Ahmet tepesi üzerindeki alan da mesire alanı olarak düzenlenip vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.

• Ayrıca DSİ parkı iyileştirilerek tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde düzenlenecektir.

• Yeni mesire alanlarımızla şehrin gürültüsünden uzaklaşıp, keyifli vakit geçirebilecek alanlar arttırılacaktır.

• Ailelerimiz huzur içinde sosyal hayatlarını zenginleştirecektir.

4-MİRZAN SEYİR TEPESİ 4 VE PARK ALANI

• Bingöl’ün doğal güzelliklerini eşsiz manzarasıyla gözler önüne seren seyir tepesi, mesire ve park alanı olarak düzenlenecektir

• Seyir terası ve park alanında çok çeşitli aktiviteler planlanacaktır. Böylece Bingöl ile özdeşleşmiş seyir tepesi daha modern bir yapıya kavuşmuş olacaktır.

5-BİNGÖL BELEDİYESİ 5 YENİ HİZMET BİNASI

• Vatandaşlarımıza gönül belediyeciliği anlayışıyla daha hızlı ve düzenli hizmet verebilmek için ihalesi yapılmış olan Belediye hizmet binası, Geleneksel mimari ile modern teknikleri birleştirerek yakın zamanda halkımızın hizmetine sunulacaktır. Belediye birimlerinin aynı çatı altında toplanmasıyla vatandaşlarımızın talep ve beklentileri hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacaktır.

• Belediye binası dışında kalan alanlar otopark, kavşak ve yollarla beraber planlanarak ticari alanın devamı olacak şekilde düzenlenecektir.

6-KÜLTÜR MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

• Daha yaşanabilir bir Bingöl için sağlıklı ve güvenli konutlarla kentsel dönüşüm standartlarımızı yükseltmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda ihalesi yapılan kültür mahallesi kentsel dönüşüm projesini hızlandıracağız.

• Ayrıca ihtiyaç duyulacak olan mahallelerde de kentsel dönüşüm çalışmaları yapılacaktır.

7-ASKERİ ALANIN DÖNÜŞÜM PROJESİ

ASKERİ ALAN 1 Şehir merkezinin sıkışık bir durumda olmasından dolayı yeni ticari alanlar, konut alanları, farklı kavşak ve bağlantı yolları, park ve yeşil alanları ile diğer ihtiyaçlarında karşılanabileceği yeni yerleşim ve yaşam alanlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kapsamda ticari alan ve konut alanı başta olmak üzere 2 parçadan oluşan askeri alanın dönüştürülmesi büyük önem arz etmektedir. Askeri alanla ilgili proje çalışmalarımız devam etmektedir.

8-ŞEHİR PARKI 8 PROJESİ

ASKERİ ALAN 2 Ticari alanın devamı olacak 250 dönümlük askeri alanda yürüyüş yolları, bisiklet yolları, yapay göl ve şelaleleri, ağaçlandırması, yeşillendirilmesi, ışıklandırılması, açık spor alanları, çocuk oyun parkları, kitap kahve ve sosyal donatılarıyla önemli yaşam merkezi olacak bir şehir parkı yapılması hedeflenmektedir.

9-MASTER PLAN

Şehir planlaması konusunda uzun vadeli ihtiyaçları gözeten ve hakkaniyete uygun yöntemler belirleyeceğiz. Şehir planları ve imar uygulamaları şeffaf olacak şekilde ilimizin uzun vadeli ihtiyaçları düşünülerek master plan yapılacaktır.

10-ŞEHİR STADYUMU

Sadece müsabaka günleri değil, yılın 365 günü şehrin ticari ve spor hayatına katkı sağlayacak, dört tarafı tribünden oluşan stadyum projesi hayata geçirilecektir. Proje kapsamında; araç park yerleri, çevre düzenlemesi, açık spor alanları, dış saha egzersiz aletleri ve çocuk oyun parkları oluşturularak sporcu nesiller yetiştirilecek, amatör spor kulüplerinin altyapıları güçlendirilecektir.

11-ASFALT PLENTİNİN KURULMASI

Yollarımızın asfaltlanması konusunda standartlara uygunluk esas alınacak ve Bingöl’ün öncelikle ana caddelerinden başlayarak tüm yollarına sıcak karışım ile sıcak asfalt çalışması yapılacaktır. Yüksek kalitede malzeme kullanılarak yapılacak olan asfaltlama çalışmalarımız sayesinde yollarımız değişen iklim şartlarında, sıcaklık farklarından zarar görmeden vatandaşlarımıza ulaşımda kolaylık sağlayacaktır.

12-KÖY PAZARI VE KAPALI SEMT PAZARI

• Şehrin 3 farklı noktasında 3 katlı köy pazarı ve kapalı semt pazarları yapılacaktır.

• Evlerinde el emeği ile küçük üretimler yapan kadınlarımız aynı zamanda köylerden gelecek olan organik gıdaların bulunacağı, dükkan açacak gücü olmayan küçük girişimciler için ürünlerini satabilecekleri önemli bir merkez olacaktır.

• 3 katlı yapılar olarak planlanan kapalı pazar yerlerinin alt kısmı otopark olarak düzenlenecektir.

• Küçük çaplı kiralık dükkanlarla desteklenecek pazar yerlerinde sergi ve fuar alanları olacaktır.

• Şehrimizde kurulan açık mahalle pazarlarının trafik problemi, soğuk ve sıcak hava şartları problemi ortadan kaldırılmış olacaktır.

• Aileleri ile katılan çocukların eğlenebilmeleri açısından bu binaların üst kısmı sosyal alan olarak tasarlanacaktır.

13- YENİ ŞEHİRLEŞME ALANLARI

Büyüyen Bingöl’e yatay mimari düşünülerek ticari alanlar, konut alanları, yeni kavşak ve yollar, yeşil alan, park alanları ile birlikte tüm ihtiyaçlar düşünülerek yeni şehirleşme alanları oluşturulacaktır.

14-KUZEY ÇEVRE YOLU

Elazığ Muş bağlantısını sağlayacak olan çevre yolu düzenlenecektir. Karayolları tarafından yapılacak olan yol, çeşitli şekillerde planlanacaktır. Çevre yolu etrafında yeni yaşam alanları oluşturularak yaya ve bisiklet yolları ile farklı kavşak ve bağlantı yolları yapılacaktır. Yeni çevre yollarının yapılması ile düzağaç yolunun kenarındaki alanın sağ ve sol tarafları mezarlıktan Karayolları Müdürlüğüne kadar düzeltilerek alanın ağaçlandırılması, çiçeklendirilmesi, çimlendirilmesi, ışıklandırılması yapılarak yürüyüş ve bisiklet yollarıyla modern ve kullanışlı hale getirilecektir. Ayrıca bu yol üzerindeki kavşaklar daha kullanışlı hale getirilecektir.

15-YAYA KÖPRÜLERİ

Karşıyaka Mahallesi’nden başlayıp şehir merkeziyle birleşen yaya yolu daha kullanışlı, modern ve güvenli bir seviyeye getirilecektir. Mevcut köprü yeniden yapılıp, devamında her iki tarafın peyzaj ve aydınlatması yapılacaktır. Yamaç kısmındaki eğim alınarak halkımızın kullanımına sunulacaktır. Ayrıca Kültür Mahallesi, hastane bağlantısı gibi farklı yaya köprüleri planlanacaktır.

16-YENİ SU KAYNAKLARI

Mahallelerimizde yaşanan su sorununu çözmek için mevcut su kaynakları beslenerek ilave kaynaklar oluşturulacaktır. Yeni kaynak arayışları ile birlikte gerektiğinde su göletleri oluşturulacaktır. İhtiyaç halinde yeni su depoları yapılıp tesisat alt yapısı iyileştirilecektir.

17-ATIL ARAZİLERİN TARIMA KAZANDIRILMASI

Çeşitli nedenlerle ekilemeyen ve boş bırakılan atıl tarım arazilerindeki molozların taşınmasıyla, bu arazilerin düzenlenip etkin ve verimli kullanımı sağlanarak tarıma kazandırılacaktır. Belediye ve Tarım İl Müdürlüğü ortak işbirliği ile söz konusu araziler üretim yapılabilir hale getirilip, belediyemiz için önemli bir maddi kaynak oluşturulacaktır. Bingöl’de tarımsal üretim, miktar ve kalite yönüyle daha güvenli hale gelecektir. Bu alanlarda şehir peyzajına yönelik ürünlere öncelik verilecektir.

19-TARIMDA DÖNÜŞÜM

Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi ve Tarım İl Müdürlüğünün işbirliğiyle çiftçilerimizin Sütaş projesine hazırlanması sağlanacaktır. Bu kapsamda genç çiftçilere öncelik verilecektir.

20-Akıllı KenTT BİNGÖL

Akıllı Duraklar Projesi

• Toplu taşıma araçlarının durağa geliş zamanlarının tahmin edilmesi sağlanacak.

• Vatandaşa hat bilgilerinin duraklardan, web ve mobil üzerinden duyurulacak.

• Vatandaşlara otobüslerle ilgili bilgileri anlık iletilecek.

• Duraklardaki ekranlara reklam alınarak gelir elde edilecek.

Akıllı Bisiklet Projesi

Sağlıklı yaşam ve çevreci ulaşım için akıllı bisiklet projesi kentin önemli noktalarında hayata geçirilecek

7/24 Hizmet Noktaları

7/24 hizmet noktalarının özellikleri: • Turizm ile ilgili tüm bilgilere ulaşılır. • Para toplama işlemleri için güvenli bir ortam oluşturup hesap hatalarına son verir. • Vezne kuyruklarına son verir. • İşlem başına düşük maliyet oluşturur. • Ayrıntılı yönetim raporlama ve kayıt sistemi yapar.

Akıllı Kavşaklar Projesi

Kavşaklarda kurulacak sistemler sayesinde bekleme süresi en aza indirilecek. Tüm kavşaklar kontrol sistemine entegre edilerek, trafik ışıkları tek yerden yönetilecek.