Bingöl’de son yıllarda sayıları giderek artan Tefeciler, kan kusturmaya devam ediyor. Bingöl’deki tefeci mağdurları tefeciler tarafından “ya malınız ya da canınız” şeklinde tehditler aldıklarını söyleyerek, devletin Tefecilerle ilgili çözüm bulmalarını istedi.

BİNGÖL’DE BİR İŞ ADAMI DAĞA KALDIRILDI!

Geçtiğimiz günlerde bir iş adamı tefeciler tarafından dağa kaldırılıp öldüresiye dövüldü. Bingöl’de yaşanan bu akıl almaz olay daha kaç kişinin canını yakacak. Tefeciler belinde silahla elinde senetler ve tapularla insanların canına ve malına göz dikmeye devam ediyor.

DEVLET MAĞDURLARIN YANINDA OLMALI!

Bingöl’de devam eden tefeciliğin son bulması için devletin ciddi adımların atması gerektiğini vurgulayan mağdurlar, “Devlet bizimle olmalı. Bize sahip çıkmalı. Tefecilerin ensesinde olup nefes aldırmamalı. Yargıda süren davaların bir an evvel karara bağlanmalı” dedi.

YA MALINI YA DA CANINIZ

Tefecilik hem millete hem de devlete zararı oldukça fazladır. Kara paranın döndüğü Bingöl’de bu olayın çözülmesi gerektiğini ifade eden mağdurlar, “evimiz barkımız tefecilerin elinde ve ‘ya malınız ya da canınız’ şeklinde tehditler alıyoruz. Bu konuda devletimizden yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.

TEFECİLİK BİNGÖL’DE NEDEN BÜYÜDÜ

Tefeciliğin önünü alamaz hale getiren aslında Bingöllü esnaflar olmuştur. Çünkü esnaflar biri duyar, biri öğrenir şeklinde ki korkuları sebebiyle tefecilerin elini rahatlatmış ve büyümelerine sebebiyet vermişlerdir. Esnaf ismini açıklamak istemiyor. İsminin tefecilerle anılmasını istemediğinden dolayı tefeciler için bu da fırsata dönüşüyor.

DAHA ÖNCE BİNGÖL’DE OPERASYONLAR YAPILMIŞTI

Bingöl’de 2016 yılı içinde yapılan iki operasyonda 7 kişi, 2019 yılında 13 kişi gözaltına alınmıştı. Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen "Tefecilik-Tefeciliğe aracılık etme" ve "Suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama" suçları soruşturma kapsamında adreslere eş zamanlı operasyon yapılmıştı. Bu operasyon çerçevesinde onlarca senete el konulmuştu.