Bingöl Üniversitesi Senato Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Kadir Ekinci’nin yanı sıra Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, ilgili kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından finanse edilen Yükseköğretim Kurulu koordinasyonunda sürdürülen Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” alanında pilot seçilen Bingöl Üniversitesi bünyesinde her türlü çalışmanın ihtisaslaşma ve bölgesel kalkınmayı daha etkin sağlayacak şekilde yürütülmesi amacı ile ilgili kurum, kurul ve şirket üyelerinden oluşan “Sektör Meclisi” ilk toplantısını yaptı.

Toplantının açış ve selamlama konuşmasını yapan Vali Kadir Ekinci şunları söyledi: ‘Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma’ alanında pilot seçilen üniversitemiz bünyesindeki çalışmaların paydaşı kurum, kuruluş ve şirketlerin temsilcilerinden oluşan ‘Sektör Meclisi’ toplantımıza hoş geldiniz. Sektör Meclisi ilk defa toplanıyor. Hayırlara vesile olur inşallah. Bu arada PİKOM kapsamında yürütülen projeleri de ilgiyle ve takdirle takip ediyoruz. İnşallah bu çalışmalar üniversitemize, ilimize ve tüm bölgemize faydalı sonuçlar verecektir. Bu vesileyle projelerin her aşamasında emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” Toplantıda Pilot Üniversite Koordinasyon Merkezi (PİKOM) kapsamında tamamlanmış ve halen yürütülmekte olan projeler ve faaliyetler ile ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu. HABER MERKEZİ