HABER: BİNGÖL SÜRMANŞET HABER MERKEZİ

Gazetemiz 11 Temmuz’da “KAYNAK VAR, TANITIM YOK” manşetinde Bingöl’ün Bölgenin en çok jeotermal kaynaklarına sahip olduğunu vurgulamış, kurulacak modern kaplıca tesisleriyle kaplıca tedavisi yapılarak yöre halkının ekonomik hayatına önemli katkılar sağlanabileceğini vurgulamıştı. Bingöl Simani Mahallesinde kurulması planlanan Jeotermal Kent Park, 5 yıl önce yapılan girişimlerle sınırlı kaldı. O yıldan sonra hiçbir adım atılmayan projenin aynısı Elazığ’da yapılması için Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım kolları sıvadı. Vali Kaldırım, önümüzdeki yılda projenin faaliyete gireceğinin planlandığını söyledi.

ELAZIĞ HAREKETE GEÇTİ

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde geçtiğimiz günlerde 43 derece sıcaklığa sahip jeotermal su bulundu. Elazığ’daki yetkililer, bu suyun Türkiye’nin en kaliteli suları arasında yer aldığını söyledi. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın öncülüğünde başlatılan çalışmalar neticesin de 5 yıldızlı bir termal otel girişimler hızlandı. 100 dönüm üzerine yapılacak dev yatırım ile birlikte hem kaplıca turizmi geliştirilecek hem de organize seracılığa kapı aralanacak.

350 KİŞİYE İSTİHDAM OLACAK
Öte yandan tesis içerisinde de konaklayacak vatandaşların tüm ihtiyaçları düşünüldü. Dev komplekste golf sahası, 3 futbol sahası ve tenis kortları, su etkinlik alanları ve seralar yer alacak. Karakoçan’da dev termal tesis 350 kişiye istihdam olacak. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, önümüzdeki yaz hizmete girecek dedi.

BİNGÖL’DEKİ SULAR DAHA KALİTELİ

Elazığ’daki yetkililer bulunan jeotermal suyun 43 derece sıcaklığa sahip olduğunu belirterek, bu suyun Türkiye’nin en kaliteli suları arasında yer aldığını söyledi. Oysa Bingöl bölgenin jeotermal zengini. Bingöl’de bulunan tüm jeotermal suları Elazığ’da bulunan sudan daha kaliteli. 62 derece sıcaklıktaki Karlıova ilçesi Göynük Hacılar Kaplıcası, 36 derece- 47 derece sıcaklıktaki merkeze bağlı Kös Kaplıcası, 48 derece sıcaklıktaki Yayladere Hasköy Kaplıcası ve 52 derece sıcaklıktaki Kiğı İlçesi Horhor Kaplıcası ve son olarak ılıcalarda bulunan 48 derecelik su bunlardan bazıları.

2014 YILINDAN BERİ BEKLEMEDE

2014 yılında Bingöl’ün Ilıcalar beldesinde yapılan sondajda bin 300 metre derinlikte jeotermal kaynağa ulaşıldı. Alanda inceleme yapan Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, kaynağın turistlik amaçlı kullanıma son derece elverişli olduğunu söyleyerek suyun 48 derece olduğunu söylemişti.

5 YIL GEÇTİ, AYNI YERDEYİZ

Bingöl’de 2014’te bulunan jeotermal suyun, Bingöl simani mahallesinde Projesi yıllar önce yapılan Kent Park’ta kullanılması hedeflenmişti. Proje kapsamında mevcut alana; termal otel, konferans merkezi, AVM, aquapark, yüzme havuzları, spor tesisleri, yapay göl ve kent ormanı yapılacak. Ayrıca ihtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılacaktı.

ELAZIĞ, BİNGÖL’Ü YİNE GÖLGEDE BIRAKACAK

Elazığ valisi, Karakoçan’da yapılan su ile ilgili projelerini hazırlayarak önümüzdeki yıl faaliyete geçeceğini söyledi. Bingöl’de ise yaklaşık 5 yıl önce bulunan su değerlendirilemiyor. Bingöl, birçok konuda olduğu gibi Jeotermal su konusunda da Elazığ’ın gerisinde kalacak gibi.