HABER: Yakup BEKLEN

Bingöl'de 4 yıl önce hizmete giren Hesarek Kayak Merkezi tesisi, kentin turizmine önemli katkı sağlarken, her yıl düzenlenen kayak festivali, paraşüt gösterileri ve çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Kayak sporu tutkunu binlerce kişiye kışın tatil keyfi yaşatan tesis, il merkezine 34, Bingöl Havalimanı'na 40 ve Elazığ Havalimanı'na ise 110 kilometre mesafede yer alıyor. Dikme köyünde yer alan tesislere ulaşım ayrıca köy minibüsleri ve özel araçlarla sağlanıyor.

KAYAK MERKEZİ İÇİN MASTER PLAN HAZIRLANIYOR

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca turizmi geliştirme programı kapsamına alınan kayak merkezi için master planı hazırlanıyor. Çalışma kapsamında, Hesarek Kayak Merkezi'nde yaklaşık 1 milyon dönümlük alana 9'un üzerinde mekanik tesis ile yeni pistler, dağ evleri, yeni oteller ve çeşitli sosyal donatı alanlarının yapılması hedefleniyor.

BU HAFTA SONU AÇILMASI BEKLENİLİYOR

Her yıl binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan Hesarek Kayak Merkezinde yeni sezonun bu hafta başlaması bekleniliyor. Çevre illerde bulunan tur şirketleri şimdiden hafta sonu paketlerini açıkladı. Diyarbakır’da bulunan bir tur şirketi ise, bu cumartesi ve Pazar dahil, ocak ayına kadar geçerli tüm hafta sonları için rezervasyon almaya başladı. Çevre illerdeki tur şirketleri, kayak merkezinin açılmasını dört gözle bekliyor.

4 GÜN BOYUNCA KAR ETKİLİ OLACAK

Hava durumu tahminlerine göre Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günü kar bekleniliyor. Kayak merkezinde kar kalınlığın şuan itibariyle 30 cm olduğu öğrenilirken, hava durumu tahminleri beklenildiği gibi gerçekleşirse kayak merkezinin bu hafta sonu açılmasının beklenildiği belirtildi.