Yapılan yardım çağrılarına vatandaşlar duyarsız kalmazken, Bingöl’deki tüm kurumlar da koordineli bir şekilde Elazığ’a sevkedildi. Depremden hemen sonra kurulan kriz masasında yapılacaklar değerlendirildikten sonra, sağlık ekipleri ve arama kurtarma ekipleri başta olmak üzere Bingöl’den 272 personel ve 21 araç Elazığ’da çalışmalara başladı.

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, “AFAD, Belediye, Jandarma, Sağlık Ekiplerimiz (7 Ambulans, 2 Umke), AKSA FEDAŞ, Telekom, Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler ve AKUT olmak üzere; Toplamda 272 personel ve 21 araç ile deprem bölgesindeki çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir” denildi.

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası Bingöl Belediyesi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ile Bingöl Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde yardım kampanyası başlatıldı.

Cumartesi günü bir tır yardımda bulunuldu. Yardım tırında; 565 bataniye, 100 ısıtıcı, 137 koli giysi, 105 koli gıda yardımı, 60 yorgan, 20 halı, 120 kilo çay, ayakkabı, çocuk elbisesi gibi ihtiyaçlar Elazığ’a yollandı. Pazar günü de yine devam eden kampanyada bir tır daha yardım yollandı.

VATANDAŞLAR SEFERBER OLDU

Bingöl’de deprem gecesi mahallerden yardım toplayan gönüllüler, yardımları deprem bölgesine ulaştırdı. Bingöl, sosyal medya üzerinden yardımlar hakkında bilgiler paylaşarak adeta Elazığ için seferber oldu.

İLÇE BELEDİYELERİNDEN ELAZIĞ İÇİN YARDIM

Karlıova Belediyesi tarafından düzenlenen yardım kampanyası kapsamında Elazığ için toplanan yardım yola çıktı. Genç ilçesinde depremzedelere gönderilmek üzere Sivil İnsiyatif Grubu tarafından İlçede başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardım gönderildi. Solhan belediyesi tarafından ise Elazığ’a bir kamyon ve bir kamyonet yardım gönderildi.

Öte yandan Bingöl AKUT ekiplerinin de aralarında yer aldığı arama kurtarma ekiplerinin enkazın altında kalan 2 kişiyi sağ bir şekilde çıkardığı öğrenildi. HABER MERKEZİ