Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Ekinci’nin mesajında şu ifadeleri kullandı.

“Vatandaşımızın, ilinde, ülkesinde ve dünyada yaşanan gelişmeleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde öğrenmesi açısından basın son derece önemli bir görevi yerine getirmektedir. Yazılı ve görsel medya organları gündemi takip ederek sorunların ve taleplerin duyurulması bakımından kamuoyunun gören gözü, işiten kulağı, konuşan dili durumundadır. Bu işlevleri ile basın, toplumda bilgi ve huzurun temel unsurlarından biridir.

Yerel basınımız bulunduğu bölgenin sesi olmakta; o bölgede yaşayanların olup bitenlerden haberdar olmasını, vatandaşın duygu ve düşüncelerinin, talep ve eleştirilerinin yetkililere ulaştırılmasını, devam eden sorunlarla ilgili alternatif çözüm önerilerinin sunulmasını ve bunların takibini sağlayarak idarenin kamuoyu adına denetlenmesi fonksiyonunu da yerine getirmektedir.

Gazetecilik mesleği, milletimizin haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla ilkelilik, doğruluk, tarafsızlık, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri bünyesinde barındırmakta olan önemli bir meslektir.

Mesleğini ilkeli yayıncılık çerçevesinde icra eden değerli gazetecilerimiz de ulaştıkları haberleri ahlaki sınırları gözeterek insanımıza aktarmakta ve bir anlamda kamunun vicdanı görevini ifa etmektedirler.

Mesai kavramına takılmadan en zor şartlar altında dahi halkımızı bilgilendirmek üzere görevini yapan arkadaşlarımızın bu çalışmaları her türlü takdiri hak etmektedir.

Basın camiamızın milli ve manevi değerlerimizin hassasiyetle korunması, ilimize ait tarihi ve kültürel zenginliklerin sıklıkla gündemleştirilerek sahip çıkılması, insanımızda Bingölümüze aidiyet duygusunun sürekli canlı tutulması gibi önemli katkılarını gururla izlemekteyim.

Medeniyetimizdeki şehir vurgusunu ve şehrin kimlik inşa eden fonksiyonlarını bilen, şehre ait tarihi ve kültürel kodları başarıyla bugüne taşıyan, değerleri koruma noktasında daima gönüllü olan bir basın potansiyeline sahip olduğumuz için ilimizi şanslı illerden biri olarak görüyorum.

Bu duygularla; İlimizdeki tüm basın-yayın kuruluşlarının temsilci ve çalışanlarının ve sıcak soğuk, gece gündüz demeden çalışarak vatandaşlarımızı yaşananlardan haberdar eden gazetecilerimizin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar; sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.”