Haber: Mehmet ALAY

Bingöl İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı ekip, Elazığ’da kurtarma çalışmaları sona erdikten sonra Bingöl’e döndü. Bingöl İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “24 Ocak Cuma gecesi saat 20:55'te merkez üssü Elazığ-Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Olayın haber alınması sonrası Müdürlüğümüze bağlı 7 kişilik Arama ve Kurtarma Teknisyenleri herhangi bir talep ve talimat beklemeksizin en seri şekilde Kurumumuzda toplanarak biri 8x8 amfibik araç olmak üzere toplamda 3 arama kurtarma aracı ile afet bölgesine doğru hızla çıkış yaptılar. Ayrıca deprem sonrası iyileştirme çalışmalarında bulunmak üzere İl AFAD Müdürümüz M.Emin Boğatekin, AADYM Şube Müdürümüz M.Nuri Değişman ve 3 idari personelimiz de afet bölgesinde iyileştirme çalışmalarını yapmak üzere görev yapmaktadırlar.
Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren yolculuk sonunda Elazığ iline varan ekiplerimiz Mustafa Paşa Mahallesinde yıkılan 5 katlı bir binaya yetkililerce yönlendirildiler.
Ekiplerimizin çalışma alanı bir binanın yarısının yıkılması yarısının ise yıkılma tehlikesi arz ettiği nedeniyle iki adet vinç enkaz alanına çağrılarak yıkılması muhtemel binaya destek aldıktan sonra çalışmalarına başladılar.
Ekiplerimiz bina güvenliği alındıktan sonra seri bir şekilde kurtarma çalışmalarına başlayarak yaklaşık 17 saat içerisinde enkazdan 1 kişiyi sağ ve yaralı olarak, 7 kişinin ise cenazesine ulaşarak 112 UMKE ekiplerine teslim ettiler.
Kurtarma çalışmaları sona erdikten sonra arama ve kurtarma ekiplerimiz Kurumumuza dönüş yapmıştır. İyileştirme çalışmalarımız ise halen devam etmektedir.”