Bingöl Belediyesi, AK Parti İl Başkanlığı ve Belediye Başkan Adayı Erdal Arıkan’ın açıklamalarına dair yeni bir açıklamada bulundu.

Yerel basına yansıyan ifadelerin çelişkili olduğu vurgulanan açıklamada, “Yapılan basın açıklamasında arsa sahiplerine olumlu veya olumsuz görüş belirtmedikleri ve mevcut belediye başkanı ve yönetimi görev başındayken bu konuda bir açıklama yapılmasının yönetime saygısızlık olacağını belirtilmiştir. Oysa toplantı sonrası sosyal medya paylaşımlarında ‘hak sahipleriyle bir araya geldik, imar sorununu görüşerek istişarelerde bulunduk’ ifadeleri kullanılmış. Buradan da anlaşılacağı üzere durumdan vazife çıkarılarak arsa sahipleriyle etraflıca görüşülmüş ve fikir alışverişinde bulunulmuştur. Bu hususta İl Başkanının kasıtlı çarpıtması yine dikkat çekicidir. Bu konu İl Başkanının iddia ettiği gibi AK Parti grup toplantısında değil, ayrı bir toplantıyla gerçekleşmiştir. Telkinlere aldırış edilmeyip paylaşımlar günlerce sosyal medyada durmasına rağmen, belediyemizin basın açıklamasının ardından talimatla bu paylaşımlar kaldırılmıştır. Kamuoyu niyetleri iyi okumalı ve duruma vakıf olmalıdır” denildi.

“KAMUOYU YANILTILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Verilen demeçlerin “Gerçekten ve samimiyetten uzak” olarak değerlendirildiği açıklamada: “Beyanlardan anlaşılacağı üzere; 01 Aralık Cumartesi günü gerçekleşen toplantının akabinde 02 Aralık Pazar günü AK Parti Belediye Meclis gurubuyla ikinci bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Sayın Başkanımız Yücel Barakazi her iki toplantıya da davet edilmemiş, taziye dolayısıyla mazeret bildirdiği şeklinde gerçek olmayan bir durum kamuoyuna lanse ettirilmiştir. Taziye Cuma günü sona ermiştir. Buradan da anlaşılacağı üzere İl Başkanlığı tarafından Sayın Barakazi’nin davet edilmemesi, yerine Belediye Başkan Vekili Sayın Halim Sugü’nün çağrılması Sayın Başkanımıza yönelik kastın açık göstergesidir. Oysa 5393 Sayılı Belediye Kanunu gereği Başkanvekilliği müessesesi Belediye Başkanının il dışında olması durumunda devreye girer. Belediye başkanımız bizzat şehirde olmasına ve aranmamasına rağmen, Belediye Kanunu ve teamüllere aykırı bir şekilde söz konusu toplantı yapılmıştır. Hiçbir kurum veya kuruluşa randevusuz gidilmezken, arsa sahiplerinin İl Başkanlığımıza hiçbir ön görüşme olmaksızın gittiği algısı ve toplantının spontane geliştiği iddiaları da gerçeklikten uzak, kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir” ifadelerine yer verildi.

“HAKLI SİTEMLER ÇARPITILIYOR”

AK Parti Belediyesi yönetimde iken, muhalif bir parti belediyesinin faaliyet, iş ve icraatları deşifre ediliyormuş edasıyla beyanatta bulunup sosyal medyada paylaşmanın AK Parti’nin kurumsal saygınlığına zarar verdiği gibi toplumdaki olumlu algısını da önemli ölçüde zedelediğinin vurgulandığı açıklamada, şu görüş ve ifadelere yer verildi: “Göreve geldiği günden buyana kangrenleşen birçok sorunu çözüme kavuşturan, birçok yenilik kazandırıp önemli projeleri yapım aşamasına getiren Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi’nin bu haklı sitemini çarpıtmak ve yetki gaspını görmezden gelip yaşananların spontane geliştiğini öne sürerek halis olmayan niyetlerle kamuoyunu yanıltmaya çalışanların temel hedefinin, Sayın Barakazi’nin parti aleyhine düştüğü algısı yaratmaktır. Parti ilkelerine bağlılığını her fırsatta koruyan, hak ve adaletten yana ilkeli duruşundan taviz vermeyen Sayın Başkanımızın böyle bir tutumu asla söz konusu değildir.”