31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Bingöl Belediye Başkanı seçilen Erdal Arıkan adalet, eşitlik ve şeffaflık ilkesi doğrultusunda, daha modern bir Bingöl için kısa, orta ve uzun vadeli planlama yaptıklarını söyledi. Bingöl halkının memnuniyetini göz önünde bulundurup istişareye dayalı çalışmalar gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Başkan Arıkan “Bingöl’ün önceliklerini göz önüne alarak Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm, belediye hizmet binası ve 35 dönümlük askeri alanın dönüştürülmesi, trafik, ulaşım, kent meydanı, mesire ve yeşil alanlar alt yapı ve üst yapı, sosyal alanlar ve yapılacak diğer işler  olmak üzere 100 günlük eylem planı ve bunu takiben 1 yıllık ve 5 yıllık planlamalar yapılarak Bingöl halkının da memnuniyetini göz önünde bulundurup istişareye dayalı çalışmalar gerçekleştirmek tek hedefimiz olacaktır.. Kamu kurum kuruluşları, STK’lar, iş dünyası ve toplumun farklı kesimleri ile istişare halinde olacağımızı ve hizmetimizi sunarken adalet, eşitlik ve şeffaflık ilkesi doğrultusunda projelerimizi hayata geçirmek için büyük bir gayretle çalışıp, yaşanabilir Bingöl için tüm çalışma ekibimizle halkımızın hizmetinde olacağız” dedi

 

Göreve geldiğinde belediyenin mali tablosunu da şeffaflık ilkesi doğrultusunda Bingöl halkı ile paylaşma gereksinimini duyduğunu ifade eden Başkan Arıkan hali hazırda belediyenin 142 Milyon 219 Bin TL borcu olduğunu söyledi. Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş’ye (Tedaş) cari borç 297 Bin TL, SGK İl Müdürlüğü Yapılandırma 7 Milyon 97 Bin TL, SGK İl Müdürlüğü Cari borç 822 Bin 186 TL, Vergi Dairesi Müdürlüğü Yapılandırma 9 Milyon 887 Bin TL, Vergi Dairesi Müdürlüğü Cari Borç 3 Milyon 122 Bin TL, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü Yapılandırma 9 Milyon 14 Bin TL, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü Cari Borç, 3 Milyon 122 Bin TL, Türkiye Belediyeler Birliği 14 Bin 991 TL, Fırat Kalkınma Ajansı Cari Borç, 486 Bin 977 TL, Bingöl Yerel Yönetimler Çevre Birliği Cari Borç 253 Bin 890 TL, Organize Sanayi Payı 2 Milyon 822 Bin 900 TL, Esnaf ve Diğer Borçlar 6 Milyon 300 Bin TL, İl Bank A.Ş’den alınan krediler 70 Milyon 286 Bin TL, İl Bank A.Ş’den alınan kredi faizi 27 milyon 944 Bin TL borcu olduğunu belirtti.

 

 

 

 

 

Kentsel dönüşüm, belediye hizmet binası ve diğer yatırım projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Arıkan " Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm  Projesi 5 etap halinde ihalesi yapılmış olup             342. 800. 000 TL KDV ve Fiyat farkı göz önünde bulundurulduğunda bu rakam toplamda 438.283.300 TL tutarında bir maliyet ile karşımıza çıkmaktadır. Yıllara sarih olması ve projenin süre sonunda tamamlanması düşünüldüğünde maliyet hesaplamalarımızın 500.000.000 TL ‘yi aşacağı öngörülmektedir. Bu sebeple Çevre Şehircilik Bakanlığımız ve bünyesindeki birimleriyle yapılan görüşmeler ve değerlendirmeler neticesinde önemli bir mesafe kat edilmiştir. Çevre Şehircilik Bakanlığımız ve ilgili birimler ile yürütülen süreç; hak sahiplerinin herhangi bir mağduriyet yaşamaması ve bu alanın da Kültür Mahallemizin modern bir parçasını haline gelmesi için çalışmalarımızı büyük bir titizlikle yürütmekteyiz.

 

Ayrıca daha önce 36.934. 000 TL bedelle ihale edilen Belediye Hizmet Binası, ,  6.870.000 TL ile ihale edilen Beş Yol Kapalı Otopark Projesi, 3.304.000 TL ile ihale edilen Engelsiz Yaşam Merkezi, 35 Dönümlük askeri alanın tahsisi ile ilgili yapılacak tesisler için de son  güncellenmiş haliyle yaklaşık olarak  50.000.000,00 TL civarında olması tahmin edilmektedir. Söz konusu işlerin yapımı için herhangi bir parasal kaynağın olmadığı da tarafımızca görülmüştür. Belirtilen işlerin ödenek temininin sağlanması ve yapımına başlanılması için çalışmalarımızı hızlı bir şekilde ve titizlikle yürütmekteyiz.”

Başkan Arıkan, “Daha modern ve yaşanabilir Bingöl için mazeret üretmeden projelerini bir bir hayata geçirmek için var güçleri ile çalışacaklarını ifade etti. Altyapıdan üst yapıya, trafikten ulaşıma ve diğer hizmetlerin sunulmasına kadar yapacağımız tüm çalışmalarda teknolojik gelişmeleri en ileri derecede kullanarak Bingölümüzün hak ettiği hizmetlere kavuşması ve yaşanabilir örnek bir şehir ortamı oluşturmak için büyük bir gayret ve heyecanla çalışacaklarını belirtti.”