Bingöl Devlet Hastanesi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, hastanede izinsiz fotoğraf çekip doktorları zan altında bırakan, asılsız paylaşım sahipleri hakkında adli süreç başlatılacağı ifade edildi. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Son zamanlarda hastanemizin çeşitli birimlerinde izinsiz fotoğraflar çekilerek asılsız haber ve paylaşımlar yapılmaktadır. En son yapılan paylaşımlarda 18.07.2019 tarihinde Acil Servis Yeşil Alanda görevli doktor hakkında “Yarım saatten fazladır doktor yok” diyerek saat 21.31'de fotoğraflar çekilip asılsız paylaşımlar yapılmıştır. Fotoğraf çekilen saatte Yeşil alanda görevli doktorun, kamera kayıtları incelemesinde sarı alanda yatan ve Aort diseksiyonu) Büyük Damar Yırtılması) şüphesi olan ve sonradan Elazığ'a sevk edilen hastasını kontrole gitmek amaçlı saat 21.22'de yeşil alandan ayrıldığı, hastanın müdahalesini yaptıktan sonra 21.35 de tekrar yeşil muayene alanına geri döndüğü takriben 13 dakika olduğu iddia edildiği gibi yeşil alanın yarım saatten fazla boş kalmadığı, doktorun hastası için yeşil alandan ayrıldığı görülmüştür.

“ADLİ SÜREÇ BAŞLATILACAK”

Sağlık Bakanlığı 2008/4 sayılı genelgesinde, “Kurum/kuruluş sahasında fotoğraf ya da kamera çekimi yapılmaması, kurum/kuruluş amirinin onayı ve geçerli bir gerekçe olmadan bu tür faaliyetlere izin verilmemesi” denmektedir. Hastanemizde izinsiz fotoğraf çeken, asılsız haber ve paylaşım yapanlar hakkında adli süreç başlatılacaktır.” (Haber Merkezi)