Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “23.06.2020 tarihinde ilimiz İnalı Mahallesinde faaliyet gösteren işletmeciliğini S.Y. isimli vatandaşımızın yapmış olduğu Y. Kuyumculuk isimli iş yerine erkek bir şahıs müşteri olarak gelip işletmeciye yüzük almak istediğini söylemesi üzerine kuyumcunun yüzük çeşitlerini görmesi için yüzük tablasını şahsın önüne çıkardığı, şüphelinin önüne konan içerisinde 60.000 TL değerinde (30) adet 22 ayar altın alyans yüzük bulunan yüzük tablasını alarak kuyumcudan çıkıp kaçmıştır.

Meydana gelen olayla ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğümüz ekipleri derhal çalışmalara başlamış yapılan kamera, alan incelemesi ve çarşı esnafı ile yapılan görüşmeler neticesinde şüpheli şahsın eşkal bilgileri tespit edilip yoğun araştırmalar neticesinde şüphelinin ilimizde ağaçlık ve tarım alanlarının bulunduğu aşağı çarşı yönüne kaçtığı tespit edilmiştir.

Yapılan sabırlı ve özverili çalışmalar neticesinde ekiplerimiz tarafından şüphelinin kaçış güzergahı titizlikle aranmış ve çalınan yüzüklerden bir kısmının şüpheli tarafından yola düşürüldüğünün görülmesi üzerine 5 adet yüzük görevlilerimiz tarafından bulunarak kuyumcuya teslim edilmiştir.

Şüphelinin yakalanması  ve çalınan yüzüklerin temini yönünde çalışmalar sabırla devam etmiş görevlilerimiz şüphelinin kaçtığı güzergah olarak değerlendirilen çalılık ve tarım alanları üzerinde dikkatli şekilde yapılan aramada bir şahsın çalılıklar arasında yatarak saklandığı görülmüş şahıs görevlilerimiz tarafından saklandığı yerden çıkartılarak yapılan üst aramasında  22 adet altın yüzük ve yüzüklerin takılı olduğu yüzük tablası şahsın üzerinde bulunmuştur. Şahsın olayı gerçekleştiren şahıs olduğu anlaşılarak olaydan kısa süre sonra ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır. Şüphelinin yapılan kimlik tespitinde 2003 doğumlu İ.A. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Şüpheli 24.06.2020 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığına çıkartılmış yapılan ilk sorgusuna müteakip sevk edildiği Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmıştır.

Vatandaşlarımızın huzurunu, mal ve can güvenliğini sağlamak, için Asayiş Şube Müdürlüğümüz tarafından mala karşı işlenen suçlar kapsamında ilimizde tarla ve  ağaçlık alanlarda yapılan kontroller ve KGYS Kamera çalışmalarında, ilimizde ağaçlık alan içerisinde üç şahsın bir motosikleti bırakarak kaçtıkları görülmüş motosikletin yapılan sorgulamasında Elazığ ili Kovancılar ilçesinden çalınmış olduğu tespit edilmiştir. Şüphelilerin tespiti ve yakalanması için ağaçlık alanlar ve tarım alanları içerisinde görevlilerimiz tarafından yapılan dikkatli ve duyarlı çalışmalar neticesinde olayı gerçekleştiren şahıslardan K.A. belirtilen ağaçlık alan içerisinde bulunan besihanenin çatısından kaçarken yakalanmıştır. K.A. nın yapılan sorgulaması neticesinde motosikleti Kovancılar ilçesinden C.D. ve B.A. isimli şahıslarla birlikte çaldıklarını beyan etmiştir.

Şüpheliler ve temin edilen motosiklet gerekli iş ve işlemler için Cumhuriyet Savcısından alınan talimat doğrultusunda Elazığ ili Kovancılar İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edilmiştir.

Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, kamu düzenine uygun olmayan hareketlerin işlenmesinin önlenmesi kapsamında İl Emniyet Müdürlüğümüz görevlileri tarafından çalışmalarımız büyük özveri ve fedakarlıkla devam etmektedir.” denildi. HABER MERKEZİ