Meteorolojinin uyardığı kar yağışı Bingöl'de etkisini göstermeye başladı. Kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 13, ilçelerden Adaklı'da 7, Karlıova’da 27, Genç'te 3 ve Yedisu'da 8 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi.
Bingöl Valiliği koordinesinde İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü karla mücadele ekiplerinin kapanan 58 köy yolunu açma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. İl genelinde karla mücadelenin aralıksız devam ettiğini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Enes Üçgül, “11 ekip, 106 personel ve 48 karla mücadele aracı ile kış mevsiminin uzun ve soğuk geçtiği ilimizde, karla mücadele hazırlıkları yapıldı. Sorunsuz bir kış sezonu geçirmek için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Kapalı yolların açılması için güçlü ve nitelikli ekiplerimiz mesai gözetmeksizin fedakarca çalışmaktadır” dedi.

KAR NEDENİYLE YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Bingöl Valiliği yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Karlıova-Erzurum yolunun trafiğe kapatıldığını bildirdi. Valilik tarafından yapılan açıklamada," Karlıova- Erzurum Yolu, Çat-Erzurum arası yoğun kar ve tipi nedeni ile Erzurum Bölge Müdürlüğünce saat 10:00 itibariyle trafiğe kapatılmıştır"denildi.
Bingöl ve Erzurum tarafından gerekli tedbirlerin alındığı öğrenildi. İHA