Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, Bingöl İl Jandarma Komutanlığınca 01 Ocak-31 Aralık 2018 tarihleri arasında, Teröristle Mücadele Harekâtı kapsamında toplam bin 954 operasyonun yapıldığı açıklandı. Operasyonlar sonucunda ise; İçişleri Bakanlığının Terör Arananlar Listesinde bulunan 1’i mavi, 5’i gri kategoride 6’sı sözde üst düzey yönetici olmak üzere toplam 24 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamanın devamında şu bilgiler yer aldı; “Yapılan operasyonlarda terör örgütüne yardım/yataklık yaptığı ve örgütle irtibatlı olduğu değerlendirilen (148) şahsa ( PKK/KCK 128, FETÖ/PDY 20 ) terör suçlarından işlem yapılmış, bu şahıslardan (31)’i tutuklanmış, (29) şahsa ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştır.

Yapılan operasyonlar neticesinde (56) sığınak/barınak kullanılamaz hale getirilmiş, (31) ağır ve uzun namlulu silah ( (1) Doçka Uçaksavar, (3) RPG-7 Roketatar, (24) Kaleşnikof Piyade Tüfeği, (2) Kanas Keskin Nişancı Tüfeği ve (1) Tabanca ),  (41) adet el bombası, araziye tuzaklanmış halde, sığınak içerisinde saklanmış (77) adet EYP/Mayın, patlayıcı madde yapımında kullanılan (2.800) kg amonyum nitrat, (3.373) adet muhtelif mühimmat ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemelerin kriminal incelemesi sonucunda Bingöl ilinde meydana gelen faili meçhul terör olaylarının büyük bir kısmı aydınlatılmıştır.

Vatanımız ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ile huzur ortamının tesisi için, teröristle mücadele, kahraman güvenlik güçlerimizin gayreti ve bölge halkımızın desteği ile son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan bir ivme ile sürdürülecektir. “ ifadeleri kullanıldı.