24 Ocak 2020'de saatler 20:55'i gösterdiğinde Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli şiddetli bir deprem meydana geldi. Malatya, Bingöl, Adıyaman, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Tunceli, Mardin, Hatay gibi illerde de hissedilen deprem, Elazığ ve Malatya’da can aldı.

35 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Türkiye, deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşti. 22 saniye süren Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremde şu ana kadarki belirlemelere göre 35 kişi hayatını kaybederken 45 kişi enkazdan canlı çıkarıldı. Bin 607 kişi ise yaralı.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafya, 1500'lü yıllardan itibaren farklı zamanlarda 7 ve üstü büyüklüğünde 23 depremle sarsıldı.

Sismik açıdan oldukça aktif bir ülke olan Türkiye, Avrasya-Arap-Afrika levhası arasında yer alıyor. Türkiye, sınırları içerisinde Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattıyla deprem kuşağında bulunuyor.

HER YERDEN YARDIM YAĞDI

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle bölgeye yurdun dört bir yanından çeşitli yardım malzemeleri gönderildi. Vatandaşlar özel araçlarıyla ve toplu şekilde yardımlarını bölgeye ulaştırdı.

YIKILMAYANLARIN ORTASINDA YIKILAN TEK BİNA

Elazığ Sürsürü Mahallesi'nde havadan çekilen bir fotoğraf "deprem öldürmez, ihmal öldürür" sözünü bir kez daha doğrular nitelikte. 5 binanın ortasında kalan bina yıkılırken etrafındakiler ise ayakta duruyor.

DEPREM PAYLAŞIMLARINA SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada “24 Ocak 2020 günü meydana gelen deprem olayı ile ilgili olarak, sosyal medyada yer alan provokatif içerikli paylaşımlarla için, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılmıştır” denildi. HABER MERKEZİ