BİNGÖL SÜRMANŞET HABER MERKEZİ

Bir yılı daha geride bıraktık. 2019 yılında Bingöl’de neler olduğuna dair hazırladığımız haberde yapılan hizmetleri ve bazı olayları tarihleri ile birlikte sizler için derledik. İşte o haberler;

15 OCAK: 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim kapsamında çalışmalarını sürdüren AK Parti’nin, ilçe ve belde adaylarını belirledi.

30 OCAK: Bingöl'de bu yıl ilki düzenlenen Fotosafari yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışma sonucunda birinciye 10, ikinciye 8 ve üçüncüye 6 bin lira verildi.

11 ŞUBAT: Sağlık Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı ve Ak Parti 27. Dönem Bingöl Milletvekili Adayı Zeki Korkutata’nın Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’na atandı.

16 ŞUBAT: Bingöl'de kar ve buzlanma nedeniyle yoldan çıkan otomobilin otobüse çarpması sonucu 2 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi ise yaralandı.

28 ŞUBAT: Bingöl Belediyesince bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Hesarek Kayak Festivali, görsel ve sanatsal şölene dönüştü. 10 bini aşkın vatandaşın katıldığı festival, renkli görüntülere sahne oldu.

6 MART: Bingöl’ün Ilıcalar Beldesi’nde motor ustası yeğeni ile birlikte toplama parçalardan yerli araç üreten belediye başkan adayı Eşref Varol, bu araçla seçim çalışması yapmaya başladı.

7 MART: Bingöl Üniversitesinde içinde cep sineması ve bireysel çalışma odalarının da bulunduğu bin 200 öğrenci kapasiteli bölgenin en modern kütüphanesi açıldı. Talep halinde kütüphanenin öğrencilere 24 saat aralıksız hizmet vereceği belirtildi.

1 NİSAN: 31 Mart Yerel Seçimlerde Bingöl uzun yıllar sonra 3 parti ile yarıştı. 10 belediyenin 8’ini AK Parti 1’i MHP 1’i ve CHP aldı. Seçim sonuçlarına göre Bingöl merkezde AK Parti seçimi kazandı.

6 NİSAN: Ak Parti’den Bingöl Belediye Başkanı seçilen Erdal Arıkan, il seçim kurulunda mazbatasını aldıktan sonra görevi devraldı.

8 NİSAN: Bingöllü atlet Yavuz Ağralı, Vodafone 14. İstanbul Yarı Maratonunda Türkler klasmanında 3.oldu. Ağralı yaptığı açıklamada, kariyerinin en iyi derecesini (1.04.17) koştuğunu belirtti.

13 NİSAN: TÜBİTAK 2204 Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında düzenlenen yarışmada Türkiye Finallerinde yazılım dalında "Tarımda Fe.Y.Z Fenotipleme ve Yapay Zeka" projesiyle Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri öğrencileri danışman öğretmenlerinin desteği ile Türkiye 2.’si oldu.

 

13 NİSAN: Mersin’de Düzenlenen puanlı atletizm yarışması Türkiye finallerinde Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi öğrencisi Recep Kember Türkiye birincisi olurken, Yüksek Atlama branşında ise Özel Bingöl Final Lisesi Öğrencisi Bedirhan Alpağu Türkiye üçüncüsü oldu.

 

24 NİSAN: Bingöl 1. Amatör Ligi 2018–2019 sezonu finalinde Solhan Gençlerbirliği Çavuşlarspor’u 6-1 yenerek şampiyon oldu.

30 NİSAN: Anadolu Yıldızlar Ligi 2018-2019 Sezonunda Bingöl Voleybol Erkek Takımı, Finalde rakibi Kayseri Erkek Voleybol Takımına 3-1’lik setlerle yenilerek Türkiye İkincisi olma başarısını gösterirken geçen sezonda Türkiye Üçüncüsü olarak istikrarlı bir şekilde finallerde yer almayı başardı.

4 MAYIS: Genç ilçesi Büyükçağ köyü mevkiinde derenin taşması sonucu meydana gelen selde sulara kapılan 15 yaşlarındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

9 MAYIS: Bingöl’ün Karlıova ilçesinde cinnet getiren şahıs eşi ve 3 çocuğunu vurdu. Olayda anne ve 1 çocuğu hayatını kaybederken, durumu ağır olan 2 çocuk hastaneye kaldırıldı.

11 MAYIS: Bingöl’de dere kenarında şakalaşırken suya kapılarak hayatlarını kaybeden 17 yaşındaki iki lise öğrencisinin okulunda ve sınıfında arkadaşları gözyaşı döktü. Birlikte hayatını kaybeden 2 kızın yan yana oturduğu sırasına ise fotoğrafları ve karanfil bırakıldı.

14 MAYIS: Bingöl'de görev yapan Kütahyalı jandarma uzman çavuş Halil İbrahim Öztürk, yürütülen terör operasyonları sırasında suya kapılarak şehit oldu.

17 MAYIS: Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde evinde bulduğu silahın ateş alması sonucu 14 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

24 MAYIS: Bingöl-Karlıova yolu üzerinde Elmalı köyü mevkiinde meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

25 MAYIS: Bingöl'de 33 şehidin yıl dönümünde Özel Harekât Şube Müdürlüğü'ne Türkiye'nin 5'inci, bölgenin en büyük bayrağı göndere çekildi.

29 MAYIS: Bilecik’te beton mikseri ile hafif ticari çarpışması sonucu AK Parti'den Genç İlçe Belediye Meclis üyesi seçilen Genç nüfusuna kayıtlı Naim Tartar hayatını kaybetti.

8 HAZİRAN: Türkiye’nin ünlü kadayıfçılarının çıktığı Bingöl'ün merkezine bağlı Gürpınar (Lotan) Köyü’nde Kadayıf Festivali düzenlendi.

19 HAZİRAN: Dün hayatını kaybeden Mısır’ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Bingöl’de gıyabi cenaze namazı kılındı.

24 HAZİRAN: Terör örgütü PKK/KCK adına faaliyet yürüttüğü tespit edilen Norveç vatandaşlığına geçip Roger Carlsen ismini alan A.A. (55) Bingöl'de gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

01 TEMMUZ: Bingöl polisinin 5 ay süren çalışmasında gizli kameralarla çekim yaparak, ilişki sonrası hamilelik şantajıyla yüklü miktarda para koparan fuhuş çetesine yönelik operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 10’u tutuklandı.

04 TEMMUZ: Bingöl polisinin 2 ilde 150 milyon TL'den fazla işlem hacmi olan tefecilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

12 TEMMUZ: Bingöl Merkez Bahçelievler Mahallesi'nde karşıdan karşıya geçmeye çalışırken aracın çarptığı genç, hayatını kaybetti.

23 TEMMUZ: Yedisu ilçe merkezine sadece 10 kilometre uzaklıkta 4 PKK’lının öldürüldüğü açıklandı. 4 teröristten 2'sinin, "Terörden Arananlar Listesi"nde olduğu tespit edildi. Son 2 günde ise Bingöl’de 8 terörist etkisiz hale getirilirken, bölgede operasyonlar devam ediyor.

26 TEMMUZ: Bölgenin Jeotermal turizmi için 5 yıl önce girişim başlatılan Bingöl Kent Park sessizliğini korurken, yanı başımızdaki Elâzığ yine bizi gölgede bırakıp bölgeye hitap edecek Jetermal tesisi için kolları sıvadı.

03 AĞUSTOS: Kentin içme suyu ihtiyacını karşılamak için ilave kaynak arayışına giren Başkan Arıkan, Kartal Dağı’nın eteklerinden akan kaynak suyunu inceledi.

04 AĞUSTOS: İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün organizasyonuyla, Bingöl’de gençlerin katılımıyla bisiklet yarışması düzenlendi.

16 AĞUSTOS: Diyarbakır-Bingöl karayolunda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç, önce önündeki otomobile ardından da karşı şeride geçerek başka bir araçla kafa kafaya çarpıştı. Olayda 4 kişi öldü, 4’ü ağır 8 kişi yaralandı. Ambulans helikopter, yaralıları almak için karayoluna iniş yaptı.

26 AĞUSTOS: Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda, 7 ayrı tarlada 501 bin 700 kök Hint keneviri ile 1 ton 280 kilo esrar maddesi ele geçirildi. Operasyonda 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

16 EYLÜL: Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde işçi minibüsünün geçişi sırasında EYP’nin infilak etmesiyle 7 kişi şehit olurken yaşanan bu olayın ardından ülkenin birçok yerinde teröre lanet mitingleri düzenlendi. Bingöl’de vatandaşlar, ‘Teröre lanet kardeşliğe davet’ sloganı altında terörü lanetlemek için bir araya geldi.

16 EYLÜL: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından startı verilen "Proje Bazlı Destekler" kapsamında Bingöl’de yapımına başlanılan Sütaş Entegre Tesisleri henüz tamamlanmadan çiftçiye katkı sağlamaya başladı. Kentte silajlık mısır eken çiftçiler, mısırları sözleşme yaparak hasatla birlikte firmaya satmaya başladı.

25 EYLÜL: Bingöl’de öğrencilerin cıva zehirlenmesi ile ilgili tedavi altına alınmasının ardından sosyal medyada paylaşılan yanlış haberlere ilişkin valilikten açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada; Eğitim ve öğretime devam edilmesinde sakınca olmadığı görüldüğü, 47 öğrenci, 5 öğretmen ve 1 hizmetlinin tedavi altına alındığı belirtildi.

09 EKİM: Bingöl'de Jandarma ve MİT'in yaptığı ortak çalışmayla terör örgütü PKK/KCK yönelik düzenlenen operasyonlarda 13 sığınak ve depo imha edildi, kalaşnikof, el bombaları, roket atar mühimmatları dahil çok sayıda malzeme ele geçirildi. Yardım ve yataklık yapan 11 şüpheliye de işlem yapıldı.

24 EKİM: Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bingöl’e geldi. Kurum, Türkiye’de ilk defa Bingöl’de Çapakçur nehri kenarında Millet Vadisi yapılacağını söyleyerek; kültür mahallesi kentsel dönüşüm hakkında ise; “Önümüzdeki yıl bu proje ile ilgili çalışmalara başlayacağız. 2 yıl içinde ise bitirmeyi ve en kısa sürede teslim etmeyi hedefliyoruz.” dedi.

05 KASIM: "11 milyon ağaç, bugün fidan yarın nefes!" sloganıyla başlayan Geleceğe Nefes Ol kampanyası büyük ilgi gördü. 4 Kasım Pazartesi sabahı itibariyle fidan dikme oranı olarak ilk 5 sırada; Isparta, Manisa, Bingöl, Tunceli ve Yozgat illeri yer aldı.

11 KASIM: Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kentte devam eden asfaltlama çalışmalarını inceledi. Başkan Arıkan; “Ana caddelerimizden sokaklarımıza kadar her yeri çok temiz ve kullanışlı hale getireceğiz. Kent içindeki kilitli taşı ortadan kaldıracağız ve tamamını sıcak asfalt ile buluşturacağız.” dedi.

18 KASIM: 3. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştiren Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına Mahmud Arda seçildi.

30 KASIM: Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 45'inci yılında Bingöllü Kıbrıs gazilerine verilmek üzere gönderilen 12 adet ‘Milli Mücadele Madalya ve Beratı’ düzenlenen törenle gazilere verildi.

18 ARALIK: Bingöl İl Jandarma Komutanlığınca Bingöl Merkez Çeltiksuyu Köyü - Havaalanı Kavşağında durdurulan Saman yüklü kamyonda saman çuvalları içerisine gizlenmiş vaziyette 330 Kg toz esrar ele geçirildi. Araç sürücüsü tutuklandı.

21 ARALIK: İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, “2016 yılındaki yüksek olan bebek ölümleri önemli çalışmalarla 2019 yılında Türkiye ortalamasının altına düşürülmüştür” dedi.

30 ARALIK: Bingöl Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği tarafından gelenekselleştirilen ‘Bingöl Başarı Ödülleri Gecesi’nin 11’incisi gerçekleştirildi. Bingöl’ün enleri, ödül gecesinde ödüllerini aldı.

30 ARALIK: Bingöl'de bulunan Doğu Anadolu Bölgesi’nin dikkat çeken kayak tesislerinden Hesarek'te kar yağışıyla birlikte sezon geçte olsa açıldı. Sezon süresince kayak merkezine 200 bin kişinin gelmesinin beklendiği belirtildi.