Bingöl’deki gazete, ajans ve radyo temsilcileri ile bir araya gelen Vali Ekinci, Pandemi ile mücadele sürecinde alınan tedbirleri ve yapılan çalışmaları paylaştı. Vali Ekinci gazetemizin ‘deprem ile ilgili çalışmalar’ hakkındaki sorusu üzerine yaptığı açıklamada; Bingöl’ün de aralarında bulunduğu 6 riskli ilde deprem ile ilgili çeşitli çalışmaların olduğunu söyledi. Bingöl’ün deprem fay hatlarının geçtiği bir bölgede olduğu belirterek; Böyle bir ilde depreme dayanıklı evlerin yapılmasının artık zorunlu olduğunu ifade etti.

HASARSIZ GÖSTERİLEN BİNALAR VAR

Vali Kadir Ekinci; “2003 depreminde hasarsız gösterilen binalarda var. Çevre şehircilik müdürlüğü çalışma yapıyor. Bingöl'de deprem analizi yapılmayan bina kalmaması lazım.” dedi. Vali Ekinci, depreme dayanıklı olmayan ve tehlike oluşturabilecek 5 okulun yıkıldığını söyledi.

EYLÜL SONUNDA YERLER BELİRLENECEK

Vali Ekinci, Karlıova ilçesinde yaşanan depremden sonra çadır ve akabinde konteyner bırakıldığını ifade etti. Eylül sonu itibariyle ahır ve konut yerlerinin belirleneceğini, daha sonra ki süreç içerisinde ise TOKİ’nin devreye gireceğini söyledi. Vali Ekinci, Konut yapımının önümüzdeki yıla kalabileceğini belirtti. HABER MERKEZİ