Mevlana Ortaokulu öğrencilerinin yaptığı Şiir ve Şarkı dinletisi izleyenler tarafından , sevinç ve duygu dolu anlar yaşattı.

Ortaokul müdür yardımcısı Gülsüm Avcı , ‘’ UNESCO tarafından yapılan araştırmalarda Zazaca, kaybolan diller arasında yer almaktadır . Hem bu konuda ufak da olsa bir şeyler yapmak hem de anadili eğitiminin (Zazaca) yöremizde yaygınlaşmasına dikkat çekmek amacıyla bu programı hazırladık.

Programda görev alan öğrencilerimizin çoğu Zazaca’yı okuldaki dersleri sayesinde öğrendi. Maalesef bu üzülmemiz gereken bir durum ; çünkü aileler bu konuda eskisi gibi değiller . Öğrencilerimizin , çocuklarımızın Zazaca’ya karşı tutumlarının bu programdan sonra değişmesini umuyoruz’’ dedi.

Ortaokul Zazaca dersi öğretmeni Mahmut Kaya ‘’Bingöl genelindeki ortaokullarda Zazaca’ya en çok talep Mevlana Ortaokulumuzda var . her kademede Zazaca dersi veriyoruz . Tabi ki tarihi süreç içerisinde dilimiz yok olmayla karşı karşıya kaldı . Devletimiz bu süreçte Zazaca dersini okullarda eğitim dersi vermesi de çok gurur verici bir durum .

Mevlana Ortaokulunda iki tane Zazaca öğretmeni var . Derslerimiz çok eğlenceli ve çok güzel geçiyor . Hem dilimizi öğretiyoruz hem de kültürümüzü ,türkülerimizi öğretiyoruz . Zazacamız yok olma tehlikesi yaşayan diller arasındadır . Bizde istedik ki halkımızın dikkatini bu konuya çekelim . İnşallah halkımız dilimize sahip çıkacak.

Programı ;Kaymakam Hasan Hüseyin Vural, Belediye Başkanı Mehmet Hadi Topraktan , İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler , İlçe Emniyet Müdürü Şenol Toklu , okul ve daire müdürleri , öğrenci ve aileleri izledi. GENÇGAZETESİ