Genç Belediyesi, Çevre dostu proje­ler üreterek doğayı koruyup ilçeyi gü­zelleştirmeye çalışıyor. Belediye ekiple­ri, alışveriş yapan vatandaşlara naylon poşet kullanımının doğaya verdiği zara­ra dikkat çekmek için bez torba dağıttı.

TBMM'de onaylanan ve 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren plastik alışveriş po­şetlerinin ücretli olmasını içeren çevre yasasına ve ‘Sıfır Atık' projesi sloganıy­la hayata geçirilen ücretli poşet uygula­masına destek veren Genç Belediyesi, proje kapsamında ilçe genelinde vatan­daşlara dağıtmak üzere 2 bin bez torba yaptırdı.

Bez torba dağıtımı sonrası gaze­tecilere açıklamalarda bulunan Genç Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan, "Bu proje son günlerde gündem olan poşetlerin ücretli hale gelmesiyle va­tandaşımıza bizde duyarlı bir belediye olarak dedik ki poşetler ücretli bizimde vatandaşlarımıza bir katkımız olsun. Hem de çevreye duyarlı olalım diye bez poşet bastırdık ve bu bez poşet­leri biz özellikle Pazar esnafına pazara gelen vatandaşlarımıza markete giden vatandaşlarımıza dağıtacağız. Çevreye duyarlı bez poşetler bunlardan Genç Belediyesi şuan için 2 bin adet bastır­dık. inşallah bugün başlangıcını yaptık. Bugünden itibaren Genç sınırlarındaki tüm vatandaşlarımıza dağıtımı yapıla­cak." dedi.

Yasanın çevreye duyarlı olduğunu ve bu yasayla poşetlerin marketlerde 25 krş olduğunu söyleyen Topraktan, "Do­layısıyla bizde bu projeyle artık dedik ki hem çevremizi koruyalım hem de büt­çemizi koruyalım düşüncesiyle Genç belediyesi olarak artık bez torbaları­mızla vatandaşımızın yanındayız." diye belirtti. GENÇ GAZETESİ