Geçtiğimiz hafta Genç ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Servi bölgesi Üçgül Köyüne bağlı 4 mezranın bağlantısını sağlayan köprü sele kapılarak yıkıldı.

Genç’ten 19 km uzaklıkta bulunan Üçgül Köyüne bağlı Hasanan, İbraman ve Sancaklı mezraları yolunu anayola bağlayan köprü, aşırı yağıştan dolayı üzerine dere akıntısı hafriyat gelmiş ve köprü zarar görmüştü. Yaşanan mağduriyetin giderilmesi için Kaymakamlık koordinasyonunda Karayolları, DSİ ve İl Özel İdaresi ekiplerince ortak çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında olay yerine gönderilen ilk ekip, 2 Eksvatör ve 1 Loader kepçe ile yaptıkları yoğun çalışma sonucunda köprü alt kısmı ve hafriyat ivedilikle temizlenerek mezralara ulaşım sağlandı.

Yeni bir köprü için proje çalışması başlatıldı

Öte yandan Kaymakam Hasan Hüseyin Vural, etkili olan yağışlar dolayısıyla kesilen ulaşımın sağlandığını, yıkılan köprünün ise kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Kaymakam Vural, güzergâhı kullanan vatandaşlarlasın mağdur olmaması için Yeni bir köprü çalışması için proje çalışması başlattıklarını söyledi. GENCİNSESİ