Geçtiğimiz aylarda şikâyetler üzerine Genç belediyesi ekipleri sokak köpeklerini toplatıp Bingöl Köpek Toplama ve Rehabilitasyon Merkezine götürdü. Ancak son zamanlarda İlçemizde civar köy ve ilçelerden sokak köpekleri bırakılmaya başlandı.

Gündüz vakitleri yanında özellikle havanın kararmasıyla birlikte sokaklarda sürüler halinde dolaşan sokak köpekleri evlerine gitmek isteyenleri korkutuyor. İş dönüşü evine giden vatandaşların sıkça rastladığı ve güzergâhını değiştirmek zorunda kaldığı sokak köpekleri nedeniyle yetkililerden çözüm bekleniyor. Civar köy ve ilçelerden getirilerek ilçeye bırakılan köpekler günden güne çoğalarak gerek ilçe sakinleri gerekse Çocuklar için büyük tehlike halini almaya başladı.

İlçede sokak köpeklerinin bu şekilde olmasının üzücü olduğunu söyleyen bir vatandaş, "Akşam işten çıkınca evimize giderken veya sabah işe giderken korkuyoruz. 5-6 tane köpek yan yana geliyor, ev güzergâhımızı değiştirmek zorunda kalıyoruz. Biz korkuyorsak çocuklarımızın durumu ne olacak. Öldürülsün demiyoruz ama Üzücü bir olay yaşanmadan gerekli tedbirin alınması iyi olur, sokak aralarında başıboş köpeklerin dolaşması yakışır bir şey değil" diye konuştu. GENÇ GAZETESİ