Genç’te birçok sokakta bulunan rögar kapakları yerinden oynayarak, asfalt seviyesinin altında veya üstünde büyük çukur ve kasisler oluşturuyor. Yoldaki bu tehlikeyi bilmeyen sürücüler rögar kapakları yüzünden her an bir kaza riski ile karşı karşıya.

“BİRAN ÖNCE ÖNLEM ALINMASI GEREKİYOR”

Rögar kapaklarının asfalt seviyesinin altında büyük çukur olması sürücüler için tehlikeli olduğunu belirten araç sürücüleri, “Rögar kapakları yol kaplaması seviyesinde araç yönetimini tehlikeye sokan bir durumdur. Yol kaplama seviyesinden yüksek veya alçak kotta olan rögar kapaklarına çarpan araçların lastiklerinin patladığı, jantlarının hasar gördüğü, ön düzen ve süspansiyon sistemlerinin bozulduğu, direksiyon hâkimiyetinin kaybolmasına sebep olarak aracın kontrolden çıktığı olaylar ve kazalar görülüyor. Belediye yetkililerin kazalara ve hasarlara davetiye çıkaran bu konuda bir an önce önlem alması gerekiyor. Yeni kazalara meydan vermemek için rögar kapaklarının yol kaplaması seviyesinde olması zaman kaybedilmeden sağlanmalıdır” ifadesini kullandılar.”

Birçok noktada bakımsız kalan ve bazılarının da asfalt seviyesinin altında veya üstünde olduğu gözlenen rögar kapakları vatandaşların da tepkisini çekiyor. Mahalle ve sokak aralarında bulunan, bakımsız kalmasından dolayı etrafa koku yaydığını ve bu haliyle tehlike saçtığına dikkat çeken bazı vatandaşlar Belediye yetkililerinden gerekli çalışmaların yapılmasını istiyor. Bazı rögar kapaklarının asfalt seviyesinin altında veya üstünde büyük çukur ve kasisler oluşturmasından dolayı küçük çocuklar başta olmak üzere vatandaşlar için tehlikeli olduğunu belirten kimi vatandaş da bu sorunun bir an önce giderilmesini istiyor. (Haber Merkezi)