Bingöl Üniversitesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bingöl Kitap Günleri Fuarı, Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde başladı. 30 Nisan’a kadar devam edecek fuarda yüzün üzerinde yayınevinin kitapları bulunuyor. Kitapseverlere kapılarını açan kitap fuarında “Osmanlı Arşivlerinde Bingöl Belgeleri” sergisi de gösterime sunulurken; fuar kapsamında panel, konferans ve imza günü etkinlikleri de düzenlenecek.

Bingöl Üniversitesi 3.Geleneksel Kitap Günleri Fuarına ilçelerden gelen konuklar da yoğun ilgi gösteriyor. Genç İMKB Atatürk Ortaokulu öğrencileri de ilçeden gelerek fuarı gezdi. Stantları gezen öğrenciler daha sonra “Osmanlı Arşivlerinde Bingöl Belgeleri” sergisini de gezdi.

Öğrenciler, yazar Şakir Diclehan’la hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra yazar Ahmet Turgut’un “Gönül Başkentimiz Kudüs” konulu konferansına katıldılar. İlk defa konferans salonunda bir yazarı dinleyen öğrencilerin mutluluğu yüzlerine yansıyordu. Konferansın ardından yazar Ahmet Turgut öğrencileri sahneye davet ederek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Aldıkları kitapları imzalatan öğrenciler yazar Turgut’a teşekkür etti.
İMKB Atatürk Ortaokulu Müdürü Bilal Kaçar, bu tür fuarların öğrenciler için çok olumlu olduğunu belirtirken, 15 kişilik öğrenci kafilesi ile fuara giden Türkçe öğretmeni Nurullah Vergi ise “Öğrencilerimiz, hem kitap fuarını gezdiler hem de yazarlarla buluşarak aldıkları kitapları imzalattılar.  Ayrıca okul dışında birlikte olmanın tadını çıkardılar. Fuarın ardından hep birlikte Bingöl Üniversitesi kampüsünü gezen öğrenciler bol bol fotoğraf çektiler. Fuar, 30 Nisan Salı gününe kadar kitapseverlerin ziyaretine açık olacak. “ dedi. (Haber Merkezi)