Genç'e uzak olmaları hasebiyle çetin geçen kış aylarında büyük sıkıntılar yaşayan Pınaraltı, Elmagünü, Sarmakaya ve Binekli köylerinin sorunları Genç Kaymakamlığı ve İl Özel İdaresinin girişimi ile son buldu. 4 köy halkının da yıllarca özlemini çektiği köprünün yapım işi ihaleye çıktı ve çalışmalar bitme noktasına geldi.

Genç Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 940 Bin TL bedelle ihalesi yapılan ve 01 Ağustos'ta başlatılan çalışmalarda sona gelinirken, yapılan çalışmalarla beraber köylüler, Binekli köyü üzerinden Genç'e gelirken hem heyelan korkusu yaşamayacak hem de aradaki mesafe kısalmış olacak. Bunlarla beraber grup köy yollarının da tamamlanması ile beraber Solhan ilçesine de direkt olarak bağlantı yolu sağlanmış olacak.

"YANLIŞ YERE YAPILDI AMA YİNE DE KÖYLÜLERDEN TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Köylerinde yıllarca yaşanan ulaşım sorununun çözüme kavuşturulmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Pınaraltı, Elmagünü, Sarmakaya ve Binekli köyü sakinleri, Köprü uzak köylerin yollarını daha da uzattı. Farklı güzergah kullanılsaydı yol daha da kısalacaktı ama yine de devletimize teşekkür ediyoruz. " Yıllardır kış aylarında yaşanan heyelanlardan dolayı ilçe ilçemizle bağlantımız kesiliyordu ve büyük mağduriyetler yaşıyorduk. Sağolsunlar devlet büyüklerimizin sayesinde bu sorunda giderilmiş olacak. Köyümüzde ulaşım sorununun çözümü noktasında gerçekleştirilen çalışmalardan ötürü emeği geçen başta sayın kaymakamımız Arif Gül'e, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül'e, İl Genel Meclis üyelerimize, KÖYDES biriminde çalışan personelimize ve her daim yanımızda olan ve çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti İl Başkanımız Mehmet Hanefi Güler ve Belediye Başkanımız Mehmet Zeki Dirik'e sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz"