Genç İMKB Atatürk Ortaokulu öğrencileri “55.Kütüphane Haftası” nedeniyle okulda başlattıkları “Her Kitap Bir İnsan” adlı proje kapsamında düzenledikleri kitap kampanyasıyla sınıf kitaplıklarındaki kitap sayısını artırma; ilkokul düzeyinde toplanan kitapları köy okullarına ve lise düzeyindeki kitapları da ilçedeki liselere gönderme projesiyle üç günde yaklaşık 4 bin 500 kitap toplandı. Kampanyanın koordinatörü müdür yardımcısı Hayrullah Koca ve okulun Türkçe öğretmeni Nurullah Vergi en çok kitap getiren 25 öğrenciyi Bingöl Üniversitesi Selahaddin-i Eyyubi Kütüphanesine götürme vaadiyle öğrencileri bu kampanyaya teşvik etti. Velilerin de projeye büyük destek vermesiyle oluşan birlik ve beraberlik tablosuyla koli koli kitaplar öğrenciler tarafından getirildi. Bu güzel kampanyayı duyan Genç ilçesi iş adamlarından Mustafa Ayata Bingöl’deki işletmesinde öğrencilere kahvaltı verdi. Öğrenciler kahvaltı programından sonra Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’ı ve Rektör yardımcısı Prof.Dr. Hasan Çiftçi'yi ziyaret ettiler. Öğrenciler aldığı kitapları rektör ve rektör yardımcısına hediye etti. Çiftçi de öğrencilere Üniversite’ye ait şapka ve kalem hediye etti. Öğrenciler Bingöl Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi ’ye Üniversiteyle ilgili merak ettikleri soruları sorarak tatlı bir sohbet etti. Ardından Bingöl Üniversitesi Selahaddin-i Eyyubi Kütüphanesini ziyaret ettiler. Kütüphane Daire Başkanı Müslüm Ayyıldız görevlendirdiği uzman personelle öğrencilere kütüphanenin bölümlerini ve kullanımı hakkında bilgi verdi. Öğrenciler daire başkanı Ayyıldız’a aldıkları kitabı hediye etti. Ayyıldız da öğrencilere dergi hediye etti. Üniversitedeki programdan sonra öğrenciler Bingöl Fen Lisesini gezdi. Orada da okulun rehber öğretmeni Şuayip Vergi ve lise son sınıf öğrencileri okul hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Öğrenciler son olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler’le birlikte Genç Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural’ı ziyaret etti. Öğrenciler Kaymakam Vural’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Dinler’e kitap hediye etti. Öğrenciler Vural’la merak ettikleri soruları sorarak kısa bir söyleşi yaptı.

 

Okul müdürü Bilal Kaçar: “Öğrencilerimizin “55.Kütüphane Haftası” nedeniyle okulda başlattıkları “Her Kitap Bir İnsan” kitap kampanyasıyla hem sınıflarımızdaki kitaplıkların eksikliklerini tamamlama hem de kardeş okul projesiyle kitap ihtiyacı olan okullara yardım etme uğruna yapmış oldukları kampanyadan ötürü öğrencilerimi yürekten kutluyorum. Bu güzel günü öğrencilerime yaşatma imkânını sunan Genç Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler’e, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbrahim Çapak’a, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi’ye Kütüphane Daire Başkanı Müslüm Ayyıldız’a ,okulumuzun Türkçe öğretmeni Nurullah Vergi ’ye, müdür yardımcımız Hayrullah Koca’ya, bu anlamlı projeye destek veren velilerime ve birbirinden değerli öğrencilerime çok teşekkür ediyorum.” dedi.