Önceki yıl ihale ilanına çıkan ve Bingöl İçmeler kavşağından başlayarak Genç ilçe merkezinden Diyarbakır yolunda Bingöl sınırı olan Reş Deresi’ne kadar toplam 40,6 kilometrelik Bitümlü Sıcak Karışımlı (BSK) asfalt yol yapım çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Genç-Diyarbakır Karayolunda sürücülere zor anlar yaşatan ve sürücülerin adeta korkulu rüyası haline gelen yüksek eğim ve keskin virajları ile ünlenen küpar rampası da Bitümlü Sıcak Karışımlı (BSK) asfalt yol yapımı kapsamında ortadan kalkacak.

 

NİSAN 2017’DE İHALESİ YAPILMIŞTI

 

Genç-Bingöl ile Genç-Diyarbakır karayolunun Bingöl il sınırları içerisinde yer alan 40,6 kilometrelik yolun Bitümlü Sıcak Karışımlı (BSK) asfalt yol yapımı, 2017 Nisan ayında 115 Milyon 350 Bin TL’ye ihale edildi. Yapım işine başlanan ihale kapsamında ayrıca, Genç Sanayi Sitesi mevkii demiryolu güzergahında 622 metrelik bir viyadük yapımı da yer aldı.

 

VİYADÜK VE BAĞLANTI YOLLARINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bingöl – Diyarbakır yolunda 40,6 kilometrelik Bitümlü Sıcak Karışımlı (BSK) devam ediyor. Genç Çevre yolunda viyadük çalışmaları da sürüyor. İlçe merkezinden geçen çevre yolu için ise demiryolunun üzerinden Küpar rampasına dayanan çift şeritli viyadük, her bir ayağı 27 metre derinliğinden olmak üzere 18’i açık 19 ayaktan oluşuyor. 622 metrelik uzunluğunda yüzde 5,5 eğime sahip viyadükte, dere yatağına denk gelen ayaklarda çalışmalar sürüyor. Viyadükün tamamlanma tarihi ise normal iş bitirme süresi olan 31 Aralık 2019’da olarak öngörülüyor. GENCİNSESİ