Uzun yıllardır en temel hakları olan elektrikten mahrum kalan Genç il­çesine bağlı Yazkonağı Köyü Örtülü mezrası aradan geçen süreye rağ­men hala aynı sorunu yaşıyor. Genç Kaymakamlığı, İl Genel Meclis üye­lerine ve FEDAŞ’a durumu birçok kez bildirmelerine rağmen elektrik sorunları bir türlü çözülmeyen mez­ra sakinleri adeta Orta Çağ’ı yaşıyor. Sorunun çözülmemesi sonucu mezra sakinlerinden Veli Kökel adlı vatandaş da ilginç bir karar aldı. Genç ilçesine bağlı Yazkonağı Köyü Örtülü mezra­sında yaşayan Veli Kökel, yetkililerden umudu keserek kendi elektriğini ken­di üretme kararı aldı.

Genç ilçesine bağlı Yazkonağı Köyü Örtülü mezrasında yaşayan Veli Kökel, yetkililerden umudu keserek kendi elektriğini kendi üretme kararı aldı. Kökel kendi imkanlarıyla köyde kurduğu güneş panelleriyle kendi elektriğini kendi üretti. Yetkililerin sorumsuzluğunun canına tak ettiğini belirten Kökel, böyle bir karar almak zorunda kaldığını ifade etti.

“YETKİLİLERDEN UMUDU KESTİM, KENDİ ELEKTRİĞİMİ KENDİM ÜRETTİM”

10 yıla yakındır yaşadıkları elektrik sorununun giderilmemesinin artık canına tak ettiğini belirten mezra sakini Veli Kökel, yetkililerden artık umudunu kestiğini dile getirdi. En temel haklarından mahrum kalmalarının kendilerini bir hayli mağdur ettiğini vurgulayan Kökel, kendi elektriğini kendi üretme kararı aldığını söyledi. Bugüne kadar çözüm için hiçbir yetkilinin kendilerini yardımcı olmadığını ifade eden Veli Kökel, kurdğu güneş panelleriyle kendi elektriğini ürettiğini belirtti.

“KAPILARI YÜZÜMÜZE KAPATANLAR UTANSIN”

Yaşadıkları sorunun kabul edilemez bir sorun olduğuna dikkat çeken Kökel:”Hiç elektriğimiz olmadı. Başta Fedaş olmak üzere birçok kurum ve siyasilerin kapısına gittik maalesef kimse yüzümüze bakmadı. Biz de çareyi bu cihazlarda bulduk. Kapıları yüzümüze kapatanlar utansın.” Diyerek sözlerini bitirdi. GENÇ GAZETESİ