Geçtiğimiz Şubat ayında alanında deneyimli hocalar tarafından Genç’te açılan sponsorluğunu ise Beşkardeşler Düğün Salonu’nun üstlendiği özel yetenek sınavları için ders veren ‘Özel Genç Beşkardeşler BESYO Hazırlık Kursu’, birçok dalda verdikleri kurs ile gençlerin ‘hayalindeki’ geleceğine dokunuyor.

BESYO, POMEM, Spor Liselerine Giriş, Komiser Yardımcılığına Geçiş, Subaylığa Geçiş ve Özel dersler alanında birçok dalda ders veren merkezde, yetenekleri ile hayalindeki okula gitmek isteyenler için 6 aylık gibi sıkı bir eğitimden sonra adaylara çeşitli fırsatlar sunarak, başarılı sonuçlar elde etmesine sağladı.

İlk yılı olmalarına rağmen bazı lise ve üniversitelerin yetenek sınavları ile yapmış oldukları alımlar için Yapılan özel yetenek sınavlarında, kurslarına katılan adayların büyük başarılara imza attıklarını ifade eden Eğitmen Şahin Dener, şöyle konuştu:

“Yaklaşık 6 ay önce açtığımız Genç Beşkardeşler BESYO Hazırlık Kursa gelip katılan çok sayıda kursiyerimiz oldu. Kursumuzun ilk senesi olması ve pek duyulmamasına rağmen başvuranların sayı hemen arttı. Önce şu bilgiyi vereyim. Kursumuza katılmak isteyenler için ilkin MEB, ÖSYM ve benzeri yetkili kurumların yapmış oldukları yazılı sınavda adayın, kurumun belirlemiş olduğu baraj puanını geçmesi lazım. Aksi durumda baraj puanı alamayanlar yetenek sınavında başarılıda olsalar bile her hangi bir yere yerleşemez.”

“HAYALİNE KAVUŞAN ÖĞRENCİLERİMİ TEBRİK EDİYORUM”

Eğitmen Dener; “Kursumuz, geçtiğimiz Şubat ayında kayıtları aldı, Mart ayından itibaren de ders vermeye başladık. İlk sene olmamıza rağmen 20’nin üzeri birçok alanda kursiyerlerin kayıtlarını aldık. POMEM’de de 42 saniye ile Türkiye derecesi yapan Esra Kolak adlı öğrencimiz, sözlü mülakatı geçmediği için hedefine ulaşamadı ancak bunu yanında 7 arkadaşımız POMEM okuluna yerleşti. Yazılı sınavda bazı arkadaşlarımız baraj puanını geçemediği için kurstan ayrıldı. Yılsonunda ise lise ve üniversiteye hazırlanan 13 öğrencimizden 3’ü Spor Liselerine yerleşirken, 10 öğrencimiz ise BESYO’ya yerleşme başarısını elde etti. Kurs sayesinde öğrencilerimizin elde etmiş olduğu bu önemli başarı bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. İnşallah kursumuzu daha da geliştirerek bu başarıları arttırmak için yolumuza devam edeceğiz. Bu vesile ile büyük bir gayret göstererek kursa devam eden ve bunun sonucunda ise büyük bir başarı elde ederek lise ve üniversite hayaline kavuşan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca açtığımız kursa destek veren Sayın Kaymakamımız Hasan Hüseyin Vural, Sayın Belediye Başkanımız M Hadi Topraktan, Sayın İlçe Gençlik Spor Müdürümüz Engin Dağ ile emeğini ve zamanını bizden hiç esirgemeyen Spor Etiğim Uzmanı hocamız Arif Kaya’ya ve gençlik merkezi personeline, sponsorumuz Mehmet Hadi Eker abimize emeklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“KURSUN BÜYÜK KATKISI OLDU”

Kursa ilk başladıklarında aile ve arkadaş çevresinde kendilerine karşı umutları olmadıklarını söyleyen öğrencilerden Betül Hocaoğlu, kursta hocaların desteği ile hedefine ulaştığını belirti. Hocaoğlu, “Yaklaşık 5-6 aydır burada gelerek çalıştık. Bu kursa arkadaşım sayesinde geldim. Arkadaşımız ile beraber buraya gelerek sınavlara hazırlandık. Hocalarımızın üzerimizde çok emekleri oldu, sağ olsunlar. İyi ki de gelmişim diyorum. Özelikle buraya ilk geldiğimizde kimsenin bizde umudu yoktu. Çünkü bayan olmamız hesabiyle kimse bize böyle bir şans vermiyordu. Sonuçta deneyimli hocalarımız sayesinde Bingöl Üniversitesi BESYO bölümünü kazandım. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

“HEDEFİMİZ İÇİN SÜREKLİ ÇALIŞTIK”

Hedeflerine ulaşmak için hocaların desteği ile sürekli çalıştıklarını ifade eden öğrencilerden Barış Tutkal ise, “Biz Beşkardeşler BESYO Hazırlık Kursu öğrencileri olarak, yaklaşık 6 aydır burada çalışıyoruz. Öncelikle ahlak, sevgi ve saygı çerçevesinde bir ortamımızı oluşturduk. Antrenmanlarımızı yaparken eğlenceli hake getiriyorduk. Tabi hazırlıklarımızı yaparken hocalarımızın bizlere hazırlamış oldukları program çerçevesine yürütüyorduk. Dağ antrenmanlara çıktık. Kondisyon olsun daha iyi bir hale gelmek için sürekli çalıştık. Bu programlar yararlı oldu. Parkurları da teker teker çalıştık ve sonuçlarını analiz ettik. Hocalarımız sağ olsun burada da çok emekleri oldu. Buradan arkadaşlarım adına hocalarımıza çok çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. GENCİNSESİ