Genç ilçesinde hizmet veren 22 taksici yer sıkıntısına ve korsan taksicileretepki göstermek amacıyla 2 saatlik kontak kapatma eylemi gerçekleştirdi. İlçe merkezinde gerçekleştiren eylem ardından taksiciler, yer sıkıntısını ve korsan taksi sorununu çözene kadar bu tür eylemleri devam ettireceklerini söylediler.

Taksiciler adına konuşan Yılmaz Özgen,“Biz Taksiciler olarak yıllardır bu hizmeti vermekteyiz. Biz bu durakta 22 taksi ile hizmet etmekteyiz. Belediyenin bize tahsis ettiği yerde sadece 4 taksi ikame edebiliyor. Belediye yetkilileri bize Cumhuriyet Mahallesi Mezarlığının olduğu yere park edin diyorlar. Orada bulunan ev sahipleri bu durumdan rahatsız oluyor. Bizim içinde sıkıntı oluyor. Bizim ikame ettiğimiz park yerinin arka tarafında ticari arabalar park edemezken, ticari olmayan arabaların park etmesinden şikâyetçiyiz. İkame ettiğimiz yer dışında arabalarımızı park etsek şikayet olduğu gibi ceza kesiliyor. Gece gündüz demeden çalışan bu emekçilere yapılan bu durum Allahtan revamıdır.”

“KORSAN TAKSİCİLER EMEĞİMİZİ ÇALIYOR”

“Ayrıca Genç’te korsan taksiciler var. Bizler bu ilçenin emekçileri olarak Genç halkına hizmet vermekteyiz. Fakat emeğimiz ve hakkımız korsan taksiler tarafından gasp edilmektedir. Biz Taksiciler olarak bu durumdan rahatsızız. Biz devlete vergi verirken bu korsan taksiciler vergi vermeden işlerini götürüyor. Hiçbir vergi ödemeden ve hiçbir zorluk çekmeden emeğimizi ve ekmeğimizi çalan korsan taksiciler için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız ”dedi. GENÇ GAZETESİ