Genç  MYO nerede, puanları kaç hangi bölümler var? sorularının yanıtı; Bingöl Üniversitesine bağlı Genç Mesleki Yüksek Okulu hakkındaki bilgileri merak edenler tarafından araştırılıyor. Genç MYO Bingöl’ün 15. Kilometre uzağında Bingöl Diyarbakır kara yolu üzerinde bulunan Genç ilçesinde yer alıyor. Genç Meslek Yüksek Okulu ( Genç MYO ) yaklaşık 384 öğrencisi var. Bingöl’ün Genç ilçesinde yer alan Genç MYO, eğitim ve öğretimde aldığı başarı ile ün yapmış. İlçede öğrenci ve vatandaşların birlikte güzel bir sosyal yaşantısı var.

Genç MYO’da olan bölümler ise şöyle:

Genç MYO’da yer alan bölümler her geçen yıl daha da artıyor. Şuan hali hazırda olan bölümler şöyle; Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programı, Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Programı, Organik Tarım Programı, Çocuk Gelişimi Programı, Elektrik Programı, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı, Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı,

Genç MYO’da yer alan Bilgisayar Teknolojileri, Bitkisel Ve Hayvansal Üretim Bölümü, Çocuk Bakımı Ve Gençlik Hizmetleri Bölümü, Elektrik Ve Enerji Bölümü, Mülkiyet Koruma Ve Güvenlik Bölümü, Ormancılık Bölümü’nden toplam 7 program mevcuttur.

Genç Meslek Yüksek Okulu’nda her geçen yıl öğrenci sayısı artıyor. 2020 yılı itibariyle 384 öğrenci eğitim öğretim görüyor. Kurumda çalışanların sayısı ise; 14 akademik personel, 5 idari personel olmak üzere toplam 19’dur.

 

Genç MYO yerleşme puanları kaç

Bingöl’ün en çok tercih edilen ilçe Meslek Yüksek Okulları arasında yer alan Genç MYO yerleşme puanları ösym’nin her yıl yaptığı sınavdan sonra yayımladığı tercih kılavuzunda yer alıyor. Bingöl Üniversitesine bağlı olan Genç MYO, her geçen yıl daha büyüyor. Bölüm sayısını arttıran Genç MYO, şuan 7 bölüm ile eğitim öğretime devam ediyor. 384 öğrencinin ÖSYM’nin yayımladığı tercih kılavuzu ile başvuru yapıp yerleşen öğrenciler Bingöl’e en yakın ilçesinde okuma fırsatına kavuştu.

 

Genç ilçesinde üniversite okumak

Bingöl il merkezi ile arasında fazla mesafe bulunmuyor. Hatta bazı öprenciler ilçde değil de ilde ikamet ediyor. Ulaşım ağı oldukça geniş. Genç ilçesinde üniversite okumak çok kolay. Öğrencilerin sosyal hayatı, eğitim hayatı ilçenin şartlarına göre gayet iyi durumdadır. Öğrenciler okullarında aldığı eğimden memnun olduğu gibi ilçe esnafının kendilerine bakışından da gayet memnunlar. Bingöl merkeze en yakın ilçe konumunda olan Genç, doğal güzellikleri ile meşhur bir ilçe. İlçede murat nehrinin olması ve demiryolu ulaşımının olması ilçenin en büyük avantajlarındandır.