Kesintisiz enerji arzı ve kaliteli elektrik dağıtım hizmeti noktasında Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli’de olası elektrik kesintileri için 7/24 görev yapan Fırat EDAŞ, aylık ve yıllık planlar dâhilinde ekipleri ile yatırım çalışmalarını da sürdürüyor.

Genç ilçesine bağlı Yelkaya köyünde yatırım çalışmasını tamamlayan Fırat EDAŞ Bingöl İl Müdürlüğü ekipleri, çalışma dâhilinde köyde ekonomik ömrünü doldurmuş hatların tamamını yeniledi. Kesinti oluşturan ve ağaçlara zarar veren açık iletken hatları, alpek kablo ile değiştirirken; köy şebekesinde yer alan ağaç direklerin tamamı galvanizli demir direklerle değiştirdi.  

Yapılan çalışma sayesinde hasar görmüş ve ekonomik ömrünü doldurmuş köy şebekesi de yenilenmiş oldu. Ayrıca köyde verimli olmayan armatürlerin tamamı, çalışma kapsamında değiştirilerek ihtiyaç duyulan bölgelere yeni armatürler de eklendi.

Kesintilerin minimuma indirilmesi amacıyla yaptığı çalışma ile bölgede enerji dağıtımını daha verimli hale getiren Fırat EDAŞ, yatırım programı çerçevesinde müşterilerin talep ve beklentilerini en iyi şekilde karşılamak adına çalışmaların artarak devam edeceğini vurguladı.