İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hüseyin Erdemoğlu ve İlçe Seçim İşleri Müdiresi Merve Nur Saral’dan mazbatasını aldıktan sonra belediye hizmet binasına giden Dirik, burada belediye çalışanları tarafından çiçekler ve alkışlarla karşılandı. Daha sonra makam odasına geçen Dirik görevini eski Belediye Başkan Vekili Ömer Savaş’tan devraldı.

Devir teslim töreninden önce açıklamalarda bulunan Başkan Dirik, bir kesimin değil, herkesin belediye başkanı olacağını söyledi.

Seçim öncesi verdiği vaatlerinin arkasında olduğunu ve Genç ilçesine güzel hizmetler yapacağını belirten Dirik, "Zorlu bir seçim maratonunun ardından hamdolsun ki seçimden birinci parti olarak çıktık. Bugün itibarıyla mazbatamızı aldıktan sonra görev sürecimiz başladı" dedi.

“BUGÜN İTİBARİYLE BELEDİYEDE YENİ BİR SAYFA AÇIYORUM”

Gönül belediyeciliğinin hakkını teslim edeceklerini ve belediyede beyaz bir sayfa açarak hizmet için geceli gündüzlü çalışacaklarını ifade eden Dirik, “31 Mart seçimlerinin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Seçimleri çok şükür kazasız, belasız ve huzur içerisinde geçirmemiz bizleri oldukça mutlu etti. Yıllardır görev devir teslim törenlerine çok şahit olmuştum. Ben isterdim ki eski belediye başkanımız beni ağırlasaydı ve bizlere 5 yılda neler yapıldı, neler eksik kaldı gibi konularda bizi ve sizleri bilgilendirseydi. Sonrada alnının akıyla çıkıp gitseydi. Ama ne yazık ki olmadı olsun yinede eski belediye başkan vekilimiz değerli ağabeyimiz Ömer Savaş bey burada ve mazbatamızı onun elinden alacağız. Ben bugün itibariyle belediyede yeni bir sayfa açıyorum. Seçim sürecinde hiçbir kimseye söz vermediğim için alnım açık başım diktir. Allah’a yemin ediyorum ki gönül belediyeciliğinin hakkını teslim edeceğiz ve makam kapımız her daim vatandaşa açık olacak. Vatandaşın hakkını hiç kimseye bırakmayacağım” dedi.  

 “BABAM DAHİ OLSA HESABINI VERECEK”

Eski dönemde yapılmayan hizmetlerden dolayı insanların belediye hizmetlerinden umutlarını kestiklerini belirten Başkan Adayı Dirik, “Sizde biliyorsunuz ki belediyenin imajı çok kötü durumda. Ben bu ceremeyi seçim çalışmamda çok çektim. İnsanlar aynı gelmiş aynı gider diyorlar ama ben hepinizin huzurunda söz veriyorum ki hiçbir şey eskisi olmayacak. Eğer önceki dönemde yapılmış hatalar varsa babam dahi olsa hesabını hepimize verecek. Bu dönemde gereken neyse yapacağız ve ilçemizi hizmetle tanıştıracağız. Hep şunu söyledim yarabbi bize güzel hizmetler yapmayı ve milletimizin gönlüne girmeyi nasip eyle. İnşallah Allah’ın izniyle sizin istediğiniz gibi bir belediye başkanı olacağım” diye konuştu.