Emniyet Müdürlüğünce izinsiz havai fişek kullanarak vatandaşı rahatsız eden şahsılara yönelik kabahatler kanunu uyarınca idari işlem uygulaması yapıldı.

Edinilen bilgilere göre, Genç İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler doğrultusunda yasak olmasına rağmen gece saatlerinde vatandaşların uykularını kaçırarak izinsiz havai fişek atan şahıslara yönelik teknik takip başlattı. Ekipler, geçtiğimiz hafta içerisinde bir şahsın gece saatlerinde izinsiz havai fişek kullandığı tespit etmesi üzerine Kabahatler kanunu uyarınca idari işlem yaparak 230 lira para cezasına çarptırıldı.

Ayrıca polis ekipleri tarafından denetimlerin devam ettiği bildirilirken, emniyet görevlileri düğünlerde gece saat 11.00’den sonra kornanın çalınması, havai fişek kullanılması ve silah patlatılması gibi nedenlerle vatandaşın huzurunu bozan veya mutlu günlerin acıya dönüşmemesi için düğün sahiplerinin ve katılanların bu tip olumsuz hareket edenleri uyarmaları için duyarlı davranmaları talep edildi.