22Ekim 2016 tarihinde Genç’in şehir merkezine sızarak Kaymakam Konağı ve güvenlik noktalarına saldırı yapan teröristler, hain saldırı sonucunda iki polis memuru şehit olmuştu. Hain saldırının yıl dönümü münasebetiyle Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü silah arkadaşlarını yad etmek için Mevlit programı düzenledi.

Genç Merkez Camii’nde düzenlenen Mevlit programına Kaymakam Hasan Hüseyin Vural, , Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Sümbül, İlçe Emniyet Müdürü Şenol Toklu, İlçe Müftüsü Hanefi Ballı, ile şehit polislerin mesai arkadaşları ve vatandaşlar katılırken program, İlçe Müftülüğü personeli tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Mevlid-i Şerif okundu ve dualar edildi.

Programda günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan ilçe Müftüsü Hanifi Ballı, konuşmasına 22 Ekim şehitlerini yad ederek başlarken, devamında ise memlekette bir daha bu tür bela ve musibetlerin yaşanmaması için dua da bulunarak, “Cenabı Allah dini İslam için şehit olan evlatlarımızdan razı olsun ve ayrıca geçen sene ilçemizde şehit olan ve gazi olan kardeşlerimizi yad ediyor Allah kendilerinden de razı olsun. Yakınlarına da Sabr-ı Cemil diliyorum. Rabim bir daha böyle acıları memleketimize ve milletimize göstermesin.” Dedi.

Programda son olarak emniyet personeli, mevlide katılan misafirlere gül suyu ve lokum ikram etmesiyle sona erdi.

Eski Kaymakam Abdullah Köklü’de katıldı

22 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşen hain terör eyleminde Kaymakamlık Lojmanı girişinde görev tutarken, teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Hakan Akdere için memleketi Kahramanmaraş’ta ailesi tarafından verilen mevlit’e katıldıktan sonra Genç’e gelen eski Kaymakam Çanakkale Vali Yardımcısı Abdullah Köklü, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen mevlit programına katıldı. Program sonrası ilçede çeşitli kurumlara ziyarette de bulundu ve eski çalışanları ile bir araya gelerek hasbihal etti.

Köklü, Genç ziyaretinin ardından o gecenin bir diğer şehidi olan Diyarbakırlı Murat Yıldırım için ailesi tarafından yarın Diyarbakır Ergani’de verilecek mevlit programına katıldıktan sonra Çanakkale’ye dönecek. GENCİNSESİ