AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl’de çeşitli programlara katılmak üzere Ankara’dan Elazığ Havalimanı’na geldi. Cevdet Yılmaz’ı Elazığ Havalimanı’nda AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tügen ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Suphi Döner karşıladı.

“HEMŞERİLERİMİZİN RAMAZANINI TEBRİK EDİYORUM”

 Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz tüm Elazığlıların ramazanlarını tebrik etti. Yılmaz, “çok güzel bir atmosferdeyiz ramazandayız. Birliğe beraberliğe kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum. İnsanlık için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İnşallah sağ salim sevdiklerimizle birlikte Cenabı Allah bayrama da kavuşturur. Ramazanlarını tebrik ediyorum hemşerilerimizin. Ramazanın en güzel taraflarından biri insanlarımızı bir araya getirmesi” dedi.

“EKONOMİMİZ ÇOK DAHA SAĞLIKLI BİR BÜNYEYE KAVUŞACAK”

Ekonomik gelişmelere de değinen Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “ekonomimizde biliyorsunuz dengelenme dediğimiz bir süreç yaşanıyor. Onun farklı yansımaları oluyor ama sonuçta bu bizim bünyemizi güçlendirecek. Daha çok üretim daha çok ihracatla daha çok yurt içi milli yerli üretimle Türkiye çok daha sürdürüle bilir bir büyümeyi yakalamış olacak. Önümüzdeki süreçlerde İstanbul’da tekrar seçim var. Tekrar seçimden sonra inşallah 4 küsür yıl seçimsiz bir döneme giriyoruz. Bu dönemde de inşallah çeşitli reformlarla, yapısal önlemlerle ekonomimiz çok daha sağlıklı bir bünyeye kavuşmuş olacak. Hükümetimizin bu konuda hazırlıkları var çalışmaları var. İlan edilmiş bazı reform programları var. Onları hayata geçirip inşallah hedeflerimize doğru yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“TURİZMDE ÇOK GÜZEL BİR YIL YAŞIYORUZ”

Doğu bölgelerinde turizmin hızla geliştiğini vurgulayan Cevdet Yılmaz “Doğu ve Güneydoğu’da turizm açısından çok güzel bir dönem yaşıyoruz. Bir taraftan hükükmetimizin alt yapıya yaptığı yatırımlar ve teşvikler, diğer taraftan huzur ve güven ortamının pekişmesiyle doğuda güneydoğuda gerçekten turizmde çok güzel bir yıl yaşıyoruz. Aynı şey ülkemiz için de geçerli. Bundan birkaç sene evvel maalesef çok ciddi güvenlik riskleriyle karşı karşıyaydık. DAİŞ bir taraftan PKK, FETÖ meseleleri. Bunlar turizmimizi de etkilemişti. Bugün geldiğimiz noktada çok şükür, farklı bir turizm sektörüyle karşı karşıyayız. Ülke genelinde geçen yıl 45 milyona yakın turist ağırladı. 30 milyar dolar civarında bir gelir elde etti Türkiye. Bu sene inşallah 50 milyon turisti en az da 35 milyon dolar geliri yakalayacak gibi görünüyor” dedi.

“TARIMDA DA İYİ BİR YIL GÖRMÜŞ OLACAĞIZ”

Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Tarım ve Hayvancılıkta iyi bir yıl yaşanılacağını belirterek “bu yıl çok bereketli bir yıl oldu. Yağmur ve kar anlamında çok ciddi bir yağış aldı Türkiye. Bunun bir taraftan hidroelektrik santraller, barajlar bunlara da yansımaları da var. Tarımsal potansiyelimize de yansımaları var. İnşallah tarımda da iyi bir yıl görmüş olacağız. Bütün bunları dikkate aldığımızda bu dengeleme süreci tabi bir miktar büyümemizi etkilemiş durumda ama daha sağlıklı bir yapıda yolumuza devam edeceğiz. Çok daha düşük cari açıklarla büyümemizi devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.
 

“İSTANBUL SEÇİMLERİNDE ELAZIĞLI VE BİNGÖLLÜLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

İstanbul seçimleri için İstanbul’da yaşayan Elazığlı ve Bingöllülerden AK Parti’ye destek isteyen Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, YSK yapılan itirazları değerlendirdi. Binlerce sandıkta kamu görevlisi olmayan kişilerin, görevlendirildiğini tespit etti. Burada bir takım tutanaklardaki usulsüzlükler tespit etti. Seçimin yenilenmesine karar verildi. Birinden alınıp bir başkasına verilmedi mazbata. Seçimin yenilenmesine ve milletin hakemliğine gidilmesine karar verildi. En doğru hakemde millettir. Bizim adayımız çok güçlü bir aday. İstanbul seçimlerinde 23 haziran seçimlerinde bir başarı olacaktır. Vatandaşlarımızdan da ben şunu rica ediyorum. Çok sayıda Elazığlı ve Bingöllü hemşehrimiz İstanbul’da yaşıyor. Oralarla mutlaka telefonlarla iletişim kurmaktalar. Haberleştiklerinde bu konuyu gündeme getirmelerinde büyük fayda görüyorum. Hep birlikte tüm gayreti sarf edelim” dedi.


“SÜTAŞ BİNGÖL MERKEZLİ BÖLGESEL BİR PROJE”

Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl’de yapımı süren Sütaş fabrikasıyla da ilgili açıklama yaptı. Cevdet Yılmaz, Sütaş’ta hızlı bir şekilde yatırım devam ediyor. Gerçekten Muharrem Yılmaz beye ve bütün ekibimine şükranlarımı sunuyorum. Bu yaşadığımız ekonomik ortamdan hiçbir şekilde etkilenmeden, yatırımına devam etti. Bayağı bir şekillenmeye başladı yatırım. Bende gün gün takip ediyorum. Sütaş Bingöl’de yapılıyor ama Bingöl merkezli bir bölgesel proje. Bunu iyi görmemiz lazım. Doğrudan bin kişi çalıştırılacak o tesiste ama dolaylı olarak 10 bin aileden süt alacak yem bitkisi alacak. Dolayısıyla bütün çevre illerle birlikte aslında tüm tarımın hayvancılığın gelişimine katkı da bulunacak. Bunun etrafında yeni sanayi küçük işletmeler oluşacak. Bütün bölgemiz için büyük bir fırsat. Bunun gerçekleşmesiyle özellikle Bingöl Elazığ havzasında daha fazla hayvancılığın geliştiğini bağlı sektörlerin geliştiğini göreceğiz. Sütaş gibi kurumlar çok profesyonel yapılar. Yeni bir iş kültürü iş yapma biçimi getirmiş olacaklar bölgemize. Bunun da mutlaka bölge ekonomisine ciddi katkıları olacak. Her bakımdan önemli bir proje. Türkiye’nin şuan da tarımda en büyük projelerinden bir tanesi. Doğu Anadolu’nun en büyük özel sektör tarım projesi. Bu bölgemizde olması gerçekten çok sevindirici. Gelecek yıl inşallah ürünlerini meyvelerini görmeye başlayacağız” dedi. (Elazığ Son Haber)