Fırat Kalkınma Ajansına, Teknik Destek Programı kapsamında 22 proje başvurusunda kabul edilen 17 projeden 5’i Bingöl’e verildi. Geçtiğimiz hafta Bingöl’ün 2 projesi daha kabul edilmişti.

FKA Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, FKA tarafından yürütülen Teknik Destek Programına Kasım-Aralık döneminde 22 başvurunun yapıldığı bildirildi. Açıklamada, yapılan değerlendirmeler sonucunda 17 projenin desteklenmesinin kararlaştırıldığı ifade edildi.

Geçtiğimiz hafta Fırat Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Fizibilite Desteği ile Bingöl’den, Yayladere Su Dolum Tesisi Fizibilite ve Teknik Projelerin Hazırlanması projesi ile Solhan Belediyesi Tekstil Atölyesi projesi kabul edilmişti. Yeni açıklanan Teknik destek Programında ise Bingöl’den 5 proje kabul edildi.

 

BİNGÖL’ÜN 5 PROJESİ KABUL EDİLDİ

Fırak Kalkınma Ajansı’nın Teknik Destek Programı kapsamında açıklanan 17 projeden 5’i Bingöl’e verildi. Bingöl’e verilen 5 Projeler şu şekilde: “Genç Belediye Başkanlığı (Genç Belediyesi Personelleri Profesyonelleşiyor), Bingöl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet İle Erken Yaşta Evlilik Ve Cinsel İstismar Eğitici Eğitimi), Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü (Liderlik Eğitimi), Bingöl Üniversitesi (Travmatik Yaşantılarda Psikolojik İlkyardım Ve Kriz Ve Kriz Olaylarına Müdahale Eğitici Eğitimi), Solhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü (Üretilen Tarımsal Ürünlerin Geleneksel Yöntemlerle İşlenmesi Modern Yöntemlerle Paketlenmesiyle İlgili Markalaşma Eğitimi)”
 

Desteklenen projeler şunlar:

1-Malatya Ulaşım A.Ş. (Yolcu Memnuniyetini Artırmak İçin Nitelikli Personel Yetiştirme)

2-Elazığ Tuhafiyeciler Esnaf Odası (Teknoloji Odaklı Girişimciliğin Artırılması ve Yaygınlaştırılması)

3-Genç Belediye Başkanlığı (Genç Belediyesi Personelleri Profesyonelleşiyor)

4-Elazığ Gıda Kontrol Müdürlüğü (Elazığ Gıda Kontrol Laboratuvarı Personeline Yönelik Laboratuvarda İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi)

5-Malatya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü (İnovasyon Odaklı Mentörlük Eğitimi)

6-Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerine Yönelik İhtiyaç Analizi Yapılması ve Üye Beklentilerinin Karşılanması)

7-Bingöl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet İle Erken Yaşta Evlilik Ve Cinsel İstismar Eğitici Eğitimi)

8-Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Etkin Yönetim Becerileri ve Liderlik Eğitimi)

9-Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü (Okul Öncesi Öğretmenleri İçin STEM, FC, 21. yy. Öğretmen Becerileri Eğitimleri)

10-Yeşilyurt Belediye Başkanlığı (Risk Yönetimi Kapasite Geliştirme Projesi)

11-Ağın Belediye Başkanlığı (Ağın Kurumsal Kimliğine Kavuşuyor)

12-Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü (Liderlik Eğitimi)

13-Yeşilyurt İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü (Kalite Yönetim Sistemi İle Süreç İyileştirme)

14-Bingöl Üniversitesi (Travmatik Yaşantılarda Psikolojik İlkyardım Ve Kriz Ve Kriz Olaylarına Müdahale Eğitici Eğitimi)

15-Fırat Üniversitesi (Sağlıklı Müdahale İçin Sıhhatli Beyinler)

16-Pertek Belediye Başkanlığı (Pertek Turizm Eğitimi Projesi)

17-Solhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü (Üretilen Tarımsal Ürünlerin Geleneksel Yöntemlerle İşlenmesi Modern Yöntemlerle Paketlenmesiyle İlgili Markalaşma Eğitimi)