Türk Sağlık-Sen Bingöl İl Başkanı Kenan Alban, Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan ikinci 100 günlük eylem planını değerlendirdi. Alban açıklanan ikinci 100 günlük eylem planında obezite merkezlerinin ve sağlık marketlerinin kurulması, aşıların Türkiye’de üretimi, Dijital hastaneler, ağız ve diş sağlığı hastanelerinin kurulması gibi yeni ve güzel projelere yer verilirken bu hizmetleri devlet adına gerçekleştirecek sağlık çalışanlarına yönelik bir düzenleme olmamasını “Hayal kırıklığı” olarak değerlendirdi. Alban yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; “Günümüzde döner sermaye geliri yok olmuştur. Bu nedenle döner sermaye sistemin kaldırılıp yerine kalıcı çözümler getirecek ve emekliliğe yansıtılacak yeni bir sistemin getirilmesi zaruret haline gelmiştir.

Kamuda çalışan Vekil ebe-hemşire, kamudışı aile sağlığı çalışanı ve tüm Sözleşmeli personele kadro verilmesi hem mağduriyetlerin giderilmesi, hem de kamuda tek tip kadrolu istihdamın hakim olması için elzemdir. Aynı kurumda farklı istihdam modelleri ve farklı özlük hakları çalışanın verimini düşürmektedir. 

Sağlıkta şiddete acil ve ağır yaptırımlı düzenlemeler getirilmelidir. Her gün yeni bir şiddetle karşı karşıya kalan sağlık personelinin bu şartlar altında verimli çalışması düşünülemez. Çünkü iş şiddetten çıkmış vahşete dönüşmüştür.  

  1. payının tekrar düzenlenip bütün sağlık çalışanlarını kapsaması ve Cumhurbaşkanımızın altını çizerek söylediği 5 yıla 1 yıl olarak yürürlüğe girmesi gerekmektedir. Enflasyonun bu denli yüksek olduğu temel ihtiyaçların ücretlerinin 2-3 kat arttığı bu dönemde, ekonominin canlanması piyasaya nakit akışının olması için  ek zam ve ek göstergelerin yükseltilmesi memurun ekonomik kayıpları dikkate alındığında zaruri bir ihtiyaçtır.

Tüm bunlar görüldüğü gibi acil ve çalışanların uzun zamandır beklediği düzenlemelerdir. Dolayısıyla hızlandırılmış bir icraat sistemini tarif eden 100 Günlük eylem planlarının içerisinde mutlaka yer almalıydılar. Ne yazık ki ikinci 100 günlük eylem planında da ısrarla sağlık çalışanlarının kapsam dışında tutulması yanlıştır. Bu planda resmen dağ fare doğurmuştur. Bu sağlık çalışanlarını yok sayan bir plandır.

Buradan hükümet yetkililerine Sağlık çalışanları için de bir şeyleri değiştirmenin vaktinin gelip geçtiğini hatırlatıyor, sağlık çalışanlarının haklarını yeniden düzenlemekle yeni bir değişime başlayın diyoruz.”