Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Yedisu Kaymakamı Oğuzhan Ocak’ın yanı sıra Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, Yedisu Belediye Başkanı Ömer İsen, İlçe Jandarma Komutan Vekili J.Ütğm. Abdullah Savaş ile kurum müdürleri katıldı. Toplantı İl Afet ve Acil Durum Müdürü M.Emin Boğatekin’in yaptığı sunum ile başladı. Boğatekin yaptığı sunumda;

-Bölgemizin afet risk ve tehlike durumunun değerlendirilmesi,

-Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP)’ın amaç ve kapsamı ile taktik yaklaşımının anlaşılması,

-Ana ve destek çözüm ortağı kurumların afet öncesi, esnası ve sonrasında yürütmeleri gereken faaliyetlerin hatırlanması, gibi ana başlıklar ile bilgi paylaşımında bulundu.

Afet sırasında ve sonrasında kurumlar arasında iyi bir koordinasyona ihtiyaç olduğunu ifade eden Kaymakam Oğuzhan Ocak, "Depremsellik açısından riskli bir coğrafyada yaşıyoruz. Önceki yıllarda bölgemizin yaşamış olduğu depremlerden de çıkarılan derslerle, ülkemizin yaşamış olduğu afetlerden çıkarılan derslerle yeni bir yönetim yapısı oluşturuldu. Bu yönetim yapısı içerisinde bir afet durumunda; sağlık nerde kriz merkezi kuracak, ulaştırma nasıl harekete geçecek, kriz merkezinde kimler görev alacak, hangi kurumda kim kendi biriminde nerde görev alacak buna ilişkin planlamalar var. Kamu kurum ve kuruluşlarımız afet ve acil durum konularına hassasiyetle yaklaşmalıdırlar.” dedi.

Sunumun ardından genel değerlendirme yapıldı, görüş ve önerilerin alınmasıyla toplantı sona erdi. HABER MERKEZİ