YÖK, Bingöl Üniversitesi Kıraat İlmi Enstitüsü bünyesinde  “Kıraat İlmi Anabilim Dalı” kurularak disiplinlerarası eğitim vermek üzere “Kıraat İlmi Tezli Yüksek Lisans Programı” açılması konusundaki teklifini kabul etti. Üniversite Rektörlüğünün 1 Temmuz’da Kıraat İlmi Enstitüsü bünyesinde ‘Disiplinlerarası Kıraat İlmi Tezli Yüksek Lisans Programı’ı açılması için yaptığı başvuru, 16 Temmuz’da YÖK Genel Kurulu tarafından kabul edildi.  Teklifin YÖK tarafından kabul edilmesi ile birlikte Kıraat İlmi Enstitütü bünyesinde ilk lisansüstü program açılmış oldu.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Son bir ayda 3 yeni lisansüstü program açma talebimiz YÖK tarafından incelendi ve 3 programımız da onay aldı. Üniversitemizde farklı alanlarda lisansüstü programların açılması ilimize, bölgemize ve ülkemize bilim alanlarında katkı yapacaktır. Genç bir üniversite olmamıza rağmen açtığımız ön lisans, lisans ve lisansüstü programlar kısa sürede ne kadar büyüdüğümüzü gösteriyor. Bu durum şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına bizleri de oldukça memnun ediyor”  dedi.

Temmuz ayı içerisinde daha önce de Sosyal Bilimler Enstitüsü çatısı altında “Felsefe Tezli Yüksek Lisans Programı” ile Doğu Dilleri ve Edebiyatı Anabilim Dalı bünyesinde “Arap Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans Programı” açılmıştı. Kıraat İlmi Enstitüsü bünyesinde “Kıraat İlmi Tezli Yüksek Lisans Programı”nın açılması ile birlikte son bir ay içerinde 3 yeni lisansüstü programa kavuşan Üniversite, son 4 yılda toplam 31 yeni lisansüstü program açmış oldu. HABER MERKEZİ