Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Yönetim Kurulu üyeleri, Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde bir araya geldi. Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, IUC Kurucu Başkanı Prof. Dr. Orhan Hikmet Azizoğlu, IUC Başkan Vekili Prof. Dr. Mahmut Doğru, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, IUC Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Koçer, Uluslararası Üniversiteler Konseyi İcra Kurulu Üyesi olan Fırat Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Ahmet Feyzi Bingöl, Uluslararası Üniversiteler Konseyi Denetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zülfü Demirtaş, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcıları ve senato üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Uluslararası Üniversiteler Konseyini Bingöl Üniversitesi’nde ağırlamaktan onur duyduğunu ifade etti. Toplantının hayırlara vesile olmasını temenni eden Prof. Dr. Çapak, uluslararasılaşmanın önemine vurgu yaptı.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu yaptığı konuşmada, Bingöl Üniversitesi’nde olmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Azizoğlu, “Uluslararası Üniversiteler Konseyi’nin kuruluşunda Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanının onayı bulunduğuna vurgu yaparak, “Her ne kadar resmî bir kuruluş süreci olsa da kuruluş tüzüğünü hazırlarken uluslararası anlamda bağımsız bir kurum oluşturmayı hedefledik. Bizler, tam bağımsız bir uluslararası kurum olarak tüm kararları genel kurul üyelerimizle birlikte alırız. Dolayısıyla kurumun bu günlere gelmesinde pek çok insanın emeği vardır. 2010'da 7 kişiyle kurduğumuz konseyin bugün İslam dünyasının ve Türk Cumhuriyetlerinin en büyük akademik kuruluşu olmasından büyük gurur duyuyoruz. Üniversitelerimizin batı seviyelerine ulaşması için yoğun çaba sarf ediyoruz” dedi. HABER MERKEZİ