Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk-Japon vakfı arasında imzalanan protokol gereğince 2017 yılında Bursa Afet Eğitim Merkezi’nde eğitime alınan öğretmen ve öğrenciler, Afet Eğitim Merkezi ve Japon Vakfında görevli uzmanları Bingöl TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ağırladı. Okuldaki öğretmenlere, 5 ve 6. sınıf öğrencilerine yönelik doğal, teknolojik ve insan kökenli afetlerde, afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili etkinlikler düzenlendi.

Okulun 5 ve 6.sınıf öğrencilerine yönelik Hacivat-Karagöz oyunu ile deprem ve etkileri anlatıldı. Tüm öğretmenlere yönelik Deprem ve ilk yardım eğitimi verildi.

Okul bahçesine kurulan doğal afetler ile ilgili stantlarda yaşanması muhtemel afetlerle ilgili çalışmalar sergilendi.

Okul müdürü Murat Pesen:

“İlimizde yapılan bu etkinliklerin okulların her yıl düzenlenen “Deprem Haftası” ve “Sivil “Savunma Gününde” yapılan etkinliklere daha çok katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Okulumuzun pilot okul olarak görev alması ve çocukların da bu eğitime gösterdiği ilgiden dolayı çok memnunum.” dedi.

Okulun Sosyal Bilgiler Öğretmeni ve bu eğitimin uzmanı Songül ÇELİK:

“Afetten etkilenmiş bir öğretmen olarak böyle bir projede yer almanın benim için ayrı bir önemi var.Hiçbir canın eğitimsizlikten yanmaması için mücadele edeceğim.

Bu projede emeği geçen başta Emin Özdamar olmak üzere tüm Japon Vakfı çalışanlarına göstermiş oldukları hassasiyet ve sorumluluk bilinci için çok teşekkür ediyorum. İyi insalar inşallah çoğalır. “dedi.

Öğrenciler ile yakından ilgilenen Japon Vakfı uzmanları eğitime gösterilen ilgiden çok memnun kaldıklarını belirttiler. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Japon uzman Kotomasa ve diğer uzmanlar bu ilgiye karşılık olarak Bingöl’den ve okuldan övgü ile bahsederken daha geniş bir zamanda tekrar Bingöl’e gelmek istediklerini ifade ettiler.