2019-2020 eğitim–öğretim yılında okulların açılmasıyla birlikte; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda konu uzmanlarınca Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan personele "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" hakkında Özel Hijyen Eğitimi verildi.

Eğitimde, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görev yapan konu uzmanı personeller tarafından, öncelikle Bakanlığın mevzuatı hakkında bilgi verilirken, ardından gıda hijyeni, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, gıdaların bozulması ve bozulma nedenleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim ve öğretim kurumlarındaki gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin kullanımı, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, gıdanın servisi, satışı ve tüketime sunuma konuları anlatıldı.

Eğitimde, İl Sağlık Müdürlüğünden konu uzmanlarınca; okul kantinlerinde satışı yasak ürünler hakkında bilgilendirme yapılarak, satışı uygun ürünlerin besin değerleri, sağlıklı beslenme konuları hakkında bilgiler verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden de konusunda uzman personel tarafından 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Mili Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ki gıda işletmelerine yönelik ilgili mevzuat ve yapılacak denetimler hakkında bilgi verilerek, karşılaşabilecek muhtemel sorunlar hakkında da işletme çalışanlarıyla bilgi alışverişinde bulunuldu.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonuyla 2019-2020 eğitim-öğretim yılında il genelinde yapılacak Hijyen Eğitimleriyle yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi okullarda faaliyet gösteren işletmeler ile beraber binlerce öğrenciye güvenilir gıdanın sunulmasının hedeflendiği kaydedildi. HABER MERKEZİ