Peygamber Sevdalıları Vakfı ile birlikte halka açık eğitim seminerleri yapma kararı alan İdeal Eğitim Vakfı (İDEV), daha önce Sosyal Medya Kullanımı, Çocuk Eğitimi, Aile ve Ahlaki Yozlaşma konularında seminer vermişti. Kalem Der’in ev sahipliğinde, her ay farklı konularla eğitim seminerleri verecek olan İDEV ve Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu ayda ‘Neslin Muhafazası’ ile ilgili seminerini 28 Şubat 2020 Cuma günü saat:20.00’da Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapacağını duyurdu.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “İDEV(İdeal Eğitim Vakfı), toplumun manevi inşasının rol model bir eğitim içinde olacağı bilinciyle yola çıkan bir eğitim vakfıdır. Vakıf, kuruluşunu Nisan 2019 tarihinde tamamladı. İDEV, aile, okul ve birey üçgeninde sağlıklı bir eğitim sürecinin oluşması amaçlı gönüllü bir destek hareketidir. İDEV kitap yazımı, sınav hazırlıkları için kurs/materyal oluşturma, eğitim amaçlı seminer ve konferanslar gibi eğitim amaçlı birçok çalışma yürütmektedir. Toplumu ilgilendiren ve olumlu/olumsuz etkileyen konuları esas alarak aylık eğitim seminerleri de bu çalışmalardan biridir. İDEV, bu amaçla Eylül ayından bu yana Türkiye genelinde yaklaşık 40 merkezde her ayın son haftası eğitim seminerleri vermektedir. Programlarımızda, katılımcılarımızın eğitsel ve davranışsal kazanımlar elde etmesi ve bilinçlenmesi hedeflenmektedir. ‘Evlilik, Çocuk eğitimi, Sosyal Medya, Ahlaki Yozlaşma’ gibi birçok konunun ele alındığı bu seminerlerin Şubat ayında Bingöl Kültür Merkezi'nde de 'Neslin Muhafazası' konusuyla devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

Eğitimci Süleyman Kızılçınar ve Eğitimci Metin Kaya’nın katılımıyla yapılacak ‘Neslin Muhafazası’ başlıklı beşinci seminerine tüm vatandaşların davetli olduğu belirtildi. HABER MERKEZİ