Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyon Belgesi çerçevesinde “HAMİ” projesi kapsamında Müdürlük bünyesinde bulunan 4 okul ve 2 özel okul ile 1 yıllık faaliyet işbirliği protokolü imzaladı.

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyon Belgesi çerçevesinde eğitim sisteminin önemli bir parçası olan özel öğretim alanının, önümüzdeki süreçte kalite odaklı bir yapıya dönüşmesine, yenilikçi uygulamaların hayata geçirilmesine özel okullar ile resmi okullar arasındaki sosyal dayanışmayı ve bütünleşmeyi artırmak amacıyla Hami Projesi uygulamaya konuldu. Milli Eğitim Müdürlüğü, 2023 vizyon belgesi çerçevesinde Bingöl’de faaliyet gösteren Özel Hürriyet Koleji ile Kaleönü İlk-ortaokulu, Özel Doğa Koleji ile İçmeler Mehmet Akif İnan İlk-Ortaokulu ve İMKB Bingöl Anadolu liseleri arasında protokol imzalayarak projeyi hayata geçirdi. 

İmzalanan projeyle ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü Kadri Engin; 2023 Eğitim Vizyon Belgesi'nde özel öğretim ile kamu okullarımız arasındaki iş birliği ve sosyal dayanışmayı arttıracak çalışmaların önemli bir başlık oluşturduğunu belirterek, bu hedefe hizmet edecek çalışmalarının da kamu okulları ile özel okulları arasındaki "Hami Projesi" olduğunu  ifade etti.

HAMİ PROJESİ NEDİR?

Engin; “Türlerine ve çeşitlerine göre kamu okullarından her özel öğretim okulunun karşılığı bir okul belirlenerek bunlar arasında birebir eşleme yapılacak. Aslında ortak bir sinerji oluşturmak, enerjiyi ortaya koyup bir sinerji yaratmak. Proje ilk anda 'çok daha iyi gözüken, maddi imkanları, sorunları olmayan özel okullun daha dezavantajlı bir okulu sahiplenmesi, onu himaye etmesi anlamında'  böyle düşünülebilir.  Ama bizim bu çalışmamızın temel felsefesinde aslında karşılıklı iş birliği söz konusu. Siz de ne var, biz de ne var? Sen de ne var,  ben de ne var değil de 'Biz ne yapabiliriz'i ortaya koymak gibi temel bir felsefesi var. Mesela bizim mesleki teknik eğitim okullarımız var. Onların atölyeleri, laboratuvarları özel okullarımızda daha donanımlı. Burada sosyal ve fiziki ortamlarının paylaşılması temel başlık. İkincisi daha önemlisi öğrenci iş birliği. Öğrencilere yönelik sosyal bir proje varsa aynı projenin diğer okullarda yapılması gerekiyor. ”dedi.