İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş ile birlikte Yedisu İlçesini ziyaret etti. İlçedeki yeni hizmet binasına taşınan Yedisu İlkokulu ve Yedisu Ortaokulu, Çok Programlı Lise, Döşengi köyü ilkokulu, Kürdan köyü İlkokulu ve Yedisu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde idareci ve öğretmenler ile toplantı yapan Engin, okullarda öğrenciler ile bir araya geldi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin okul ve kurum müdürleri ile durum değerlendirmesi yapmak; LGS sınavları öncesi yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak, karşılaşılan ya da karşılaşılması muhtemel problemleri değerlendirmek amacıyla Yedisu İlçesinde istişare toplantısı yaptı. Toplantıda okulların genel durumu ele alındı.

Engin; toplantıda yaptığı konuşmasında başarının tesadüf olmadığını, LGS Sınavına çok önem verdiklerini ve öğretmenlere ellerinden gelen her türlü fedakarlığı hep beraber yapmaları gerektiğini belirtti. Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının önemine de değinen Engin, kursların amacına ulaşmasının çok önem arz ettiğini söyledi. Ayrıca bu ay yapılacak olan LGS sınavında tüm okullarımızın başarılarını arttırması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Engin; “Yetişen yeni nesillerin topluma yararlı birer birey olabilmelerinde siz değerli öğretmenlerimizin payı çok büyük. Önemli olan zor şartlar altında ve ihtiyaç duyulan yerlerde bu kutsal mesleği hakkıyla icra etmektir. Öğrencilerimizin topluma kazandırılması ve kültürel değerlerimizi yitirmeden yetiştirilmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Derslerin yanı sıra öğrencilerin eğitimine katkı sağlayacak, başarılarını artıracak projeler ve sosyal etkinliklere de ağırlık vermemiz gerekir. Öğrencilerimizi  zararlı ortamlardan uzaklaştırmak ve yararlı alanlara yöneltmek için gereken gayret gösterilmelidir. Öğrenci öğretmeni kendine rol model olarak alır bu nedenle siz öğretmenlerimiz örnek birer birey olmalısınız. Öğrencilerimizin sınavlarda daha fazla başarı göstermeleri ve kendi gelecekleri için iyi okullara yerleşebilmeleri adına sizlerin ciddi bir çalışma içerisinde olması lazım. Bu çalışmalara istediğimiz hedeflere daha kolay ulaşacağız. Bizler bir ekibiz. Siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde daha nice başarılar elde edeceğiz" dedi.

Engin konuşmasına şöyle devam etti: “Bu tür toplantılarda çok güzel tespitler, öneriler ve istekler ortaya çıkabiliyor. Çünkü sizler sahada bire bir yaşadıklarınızı bizimle paylaşıyorsunuz. Değerlendirilebilecek önerileri sizlerden de her zaman bekliyor olacağız.” dedi.