Milli Eğitim Bakanlığının 12 Ekim tarihinde başlayacak olan yüz yüze eğitim detaylarının Bingöl’deki uygulaması, Bingöl İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından belirlendi. 

 

 

Bingöl İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Bingöl Valisi Kadir Ekinci Başkanlığında toplandı. Alınan kararlar şu şekilde; 

 

“1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 23 ve 26. maddelerine istinaden,  İl Hıfzıssıhha Kurulu 09.10.2020 tarihinde saat : 15:00’da Vali Kadir EKİNCİ başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü görüşmede aşağıdaki konuları görüşerek karara bağlamıştır.

Okullarımızda, 2020-2021 eğitim öğretim yılı yüz yüze ve uzaktan eğitim imkânlarıyla sürdürülmekte olup, yüz yüze eğitime 21 Eylül 2020 tarihinde haftada iki gün okul öncesi ve ilkokul birinci sınıflarda başlanmıştır. İlkokul 1, 2, 3 ve 4.sınıflar ile ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 8.sınıflarında ise uzaktan eğitim ile birlikte yüz yüze eğitimin 12 Ekim 2020 tarihinden itibaren haftada 2’şer (ikişer) gün olarak gerçekleştirilmesi Milli Eğitim Bakanlığının ilgili yazıları ile bildirilmiştir.

Buna göre, “Yüz Yüze ve Uzaktan Eğitim” konulu Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi kapsamında alınacak tedbirleri kararlaştırmak amacıyla, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26 ıncı maddesine istinaden tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen koronavirüs (Covid19) salgının Kurulumuzca aşağıdaki kararlar alınmıştır.

1. Köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki ilkokullar, ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 12.09.2018 tarihli ve 123 sayılı Kural Kararı eki İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesi ve 19.02.2018 tarihli ve 55 sayılı Kurul Kararı eki İmam Hatip Ortaokulu Haftalık Ders Çizelgelerinde yer alan derslerin tamamının yüz yüze eğitim yoluyla işlenmesi,

2. Nüfus yoğunluğu fazla olan İlimiz Merkezindeki Taşıma Merkezi Yeşilyurt İlk ve Ortaokulu ile Taşıma Merkezi olan Yamaç İlk ve Ortaokulunda ise Milli Eğitim Bakanlığı ilgi genelgesi doğrultusunda haftada 2 gün ilgili ders çizelgelerindeki derslerin yüz yüze, geri kalan derslerin ise uzaktan eğitim yoluyla yapılmasına, 

Oy birliği ile karar verilmiştir.”